Mansikka-passiontäytekakku



Tässä kakussa kokeilin ensimmäistä kertaa kakkupohjaksi jotain mehevämpää kuin perinteinen sokerikakkupohja. Testiin pääsi Suklaapossun mehevä vaaleakakkupohja, jonka tein 16 cm vuokaan 2/3-kertaisella ohjeella. Pohjan leikkasin kolmeen osaan ja kakun täytin mansikka- ja passiontäytteillä. 


Täytteet

1 prk Flora vispiä
1 prk Sitruunarahkaa

Vaahdota kerma, lisää mukaan sitruunarahka ja jaa vaahto kahteen osaan.


Mansikkatäyte

150 g mansikoita
3 liivatelehteä
n. 2 rkl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Liuota liivatelehdet noin ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan samalla kokoajan sekoittaen. Ota puolet kermavaahdosta ja kaada liivate-mansikkasose sen joukkoon.  Lisää tarvittaessa sokeria. 

Passiontäyte

1 dl paseerattua passionhedelmää (noin 6-8 hedelmää)
2 liivatetta
1/2 dl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paseeraa passionhedelmien hedelmäliha siivilän läpi. Liuota liivatelehdet noin ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana passionin joukkoon. Lisää liivatteen sisältämä passionpyre toiseen kermavaahdon puolikkaaseen ja mausta sokerilla. 


Kakku täytyy koota irtopohjavuokaa apuna käyttäen, koska täytteet eivät muuten pysyisi kakun väleissä ennen hyytymistä. Kakun kuorruttamiseen tarvitset vielä yhden purkin Flora vispiä. Värjäsin osan kuorrutteen kermavaahdosta vaaleanpunaiseksi, jotta sain kakun pintaan eloisuutta. 


Kakun kanssa tarjosin Kinuskikissan reseptillä tehtyä voileipäpiirakkaa. Todella helppo tapa tehdä voileipäkakkumainen suolainen tarjottava, mitä on helppo muunnella eri täytevaihtoehdoilla. Minun piirakassa täytteenä oli poroa ja kinkkua. Koristeena käytin kirsikkatomaatteja, tuorekurkkua, paprikaa, sipulia sekä viinisuolaheinää. Tätä aion tehdä toistekin! 


Kommentit