Mantelinen Irish Cream-kääretorttu


Liian harvoin tulee tehtyä kääretorttua. Se on harmi, koska kääretorttu on ihanan nopeatekoinen ja täytteiltään helposti muunneltavissa oleva leivonnainen. Sen tekemiseen ei myöskään tarvitse mitään erikoisleivontavälineitä! Paras vinkki, minkä olen kääretortun leipomiseen saanut on pohjan jäähdyttäminen rullattuna. Näin pohja pysyy kauniisti koossa eikä halkeile, kun sen kääräisee rullalle täytteiden kera.

Tällä kertaa halusin hieman jotain uutta pohjan reseptiin, niinpä korvasin osan jauhoista mantelijauhoilla ja käytin sokerina tummaa muscovadosokeria sekä ruokosokeria. Muscovadosokerin voi korvata hyvin esimerkiksi fariinisokerilla. Lisäsin pohjataikinaan myös hieman rasvaa. Tällä reseptillä pohjasta tulee normaalia täyteläisempi. 

Kääretortun täytteeksi valikoitu vadelmat ja kermavaahto, joka sai lisämakua Valion uudesta Irish Cream & Coffee -maustetusta rahkasta. Vadelmien tilalla voi käyttää muitakin marjoja. Valitsisin kuitenkin täytteeksi marjasoseen hillon sijaan, jotta täyte säilyy ihanan raikkaana.


Pohja
50 g margariinia/voita
4 munaa
1 dl muscovadosokeria
1 dl ruokosokeria
1 dl (50 g) mantelijauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita viimeiseksi joukkoon sulatettu rasva. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Pohjan ollessa uunissa laita pöydälle puhdas leivinpaperi ja sen päälle ohut kerros sokeria. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista uunissa ollut leivinpaperi pohjasta. Kääri tämän jälkeen pohja rullalle leivinpaperin avulla ja anna jäähtyä.


Täyte
1 prk vispikermaa
1 prk Valio Irish Cream & Coffee -maustettu rahka

200 g vadelmia
1 dl vettä
1/2 rkl sokeria

Daim-rakeita
Pakastekuivattua vadelmaa

Laita vadelmat kattilaan veden ja sokerin kanssa. Lämmitä kiehuvaksi ja anna poreilla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen kääretortun täyttämistä. 

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Laita jääkaappiin siksi aikaa, että pohja ja vadelmat ovat jäähtyneet.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin vadelmat ja sitten kermavaahto. Jätä vaahtoa sen verran, että saan kortisteltua tortun. Ripottele kermavaahdon päälle Daimia ja kääri torttu rullalle. Laita torttu jääkaappiin hetkeksi hieman jähmettymään. Koristele jäähtynyt torttu pursotuksilla, Daimilla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.


Kommentit

  1. Se on kyllä totta, ihan liian harvoin tulee tehtyä. Ihanan näköinen tämä sun kääretorttusi, jotenkin just sun tyylinen ja kaunis! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tuskailen aina halkeilevan kääretortun kanssa.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kääretorttu. Harvoin tulee nykyään noita tehtyä, mutta pitääkin kokeilla viikonloppuna, kun tuoreita vadelmiakin löytyy vielä kaupasta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti