Mehevät korvapuustit


Minun mielestä täydellinen korvapuusti on unelman pehmeä, monikerroksinen ja sisältää runsaasti tahmeaa täytettä. 

Korvapuustit
noin 18 kpl

Pullataikina
100 g voita tai margariinia
1/2 dl maitoa
25 g  tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl (8 g) kardemummaa
3/4 tl suolaa
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja

Lämmitä rasva pehmeäksi, mutta älä sulata kokonaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mukaan sokeri, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen desilitra kerralla. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa taikinaa hetken aikaa. Tämä auttaa sitkon muodostumista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, sekoita mukaan pehmeä rasva. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota noin puolen tunnin ajan. Hyvä kohotuspaikka on lämpimällä vedellä täytetty tiskiallas.

Täyte
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Sekoita pehmeästä huoneenlämpöisestä voista ja muista aineksista tasainen tahna.

Jaa taikina kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinan puolikkaasta suorakaiteen muotoinen tasainen levy ja levitä puolet täytetahnasta levylle. Rullaa levy ja leikkaa rullasta noin 2 cm levyisiä paloja. Paina jokaista palaa peukaloilla tiukasti leikkauspinnan suuntaisesti kohti pöytää samalla vetäen peukaloilla ulospäin (ks. video). Lado puustit leivinpaperoidun pellin päälle ja peitä liinalla. Käsittele toinen taikinanpuolikas samalla tavalla. Anna kohota noin puoli tuntia ennen paistamista.

Päälle
Muna
Raesokeria

Voitele puustit ennen paistoa kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit