Mehevät mokkapalat
Viimein voin lopettaa etsinnän, nimittäin maailman paras mokkapalaresepti on löytynyt. Tällä reseptillä tulee uskomattoman mehevät mokkapalat.
Mokkapalat
20 cm x 20 cm vuoka
110 g voita tai margariinia
2 munaa
1 1/4 dl sokeria (suosittelen laittamaan puolet fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
ripaus suolaa
Sulata voi. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotelleen maidon kanssa. Lisää viimeisenä voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan* ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
*24 cm kokoinen ympyrävuoka tai 20x20 cm kokoinen neliövuoka. Jos haluat tehdä pellillisen, mittaa peltisi koko ja laske pinta-ala. Jos pinta-ala on noin 900 cm2, tuplaa aineiden määrä. Jos pinta-ala on reilusti suurempi kuin 900 cm2, tee ohje 2,5 kertaisena. Jos pinta-ala on lähempänä 1300 cm2, triplaa ainesten määrä.
Kuorrute
2 rkl vahvaa kahvia
35 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Nonparelleja / Strösseleitä
Kuorruta pohja lähes heti uunista ottamisen jälkeen, joten mittaa kuorrutteen ainekset ja keitä kahvi sinä aikana kun pohja on uunissa.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa, siivilöi kuivat ainekset ja mittaa kahvi voin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute lämpimän pohjan päälle ja koristele heti nonpareillein tai strösselein.
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Hienoja tuli
VastaaPoistaTein kaksinkertaisen taikinan että voisin tehdä kaksi peltiä. No, miten kävi: yksikään pelti ei täyttynyt. Ihan hyvää oli mutta ohje saisi olla isompi😊
VastaaPoistaTodella huono ohje. Kaksinkertaisena tein pienelle pellille ja silti taikinaa ei ollut läheskään riittävästi. 1cm paksuinen pohja.
VastaaPoistaTieto siitä että resepti on pieni pitäisi olla heti alussa ja mitat jos haluaa pellillisen
VastaaPoistaTämän ohjeen kanssa ei kyllä menny niinku Strömsössä
VastaaPoistaParas ohje tähän mennessä! Tein ikean lasiseen vuokaan ja siihen täydellinen. Pohja on sopivan mehevä ja aion jatkossakin käyttää vain tätä ohjetta
VastaaPoistaTein pellille 2.5 x
VastaaPoistaOikein herkullista 😊
Aivan superpehmeää! Paras resepti, mitä oon kokeillut. Kiitos🤎
VastaaPoistaMä tein 3X nii hyvä tuli ensi1 sitte 2 kertasena ja molemmista kerroksista tuli eri väriset
VastaaPoistaOnnettoman ohut lätty, ja liian rasvainen..
VastaaPoistaNo ei ihan ollut se paras ohje valitettavasti
VastaaPoistaMasaliisa
VastaaPoistaValitettavasti ei jatkoon. Taikina liian pieni vaikka kaksinkertainen olisi ja ei tule kuohkeaksi.
VastaaPoistaMeni heittämällä parhaimmaksi reseptiksi ikinä! Kommenttien perusteella tein suoraan tuplana ja vuokana ikean peltivuoka. Tuli täysin kuvien näköistä. Mehevää, suklaisaa ja herkullista ❤️
VastaaPoistaTodella hyvää! Tein 24 cm kakkuvuokaan ja siihen täydellisen kokoinen. Kahviksi murukahvia lusikallinen. Ja oikeaa voita sekä puolet fariinisokeria. Näistä maku. Paistoaika ei riittänyt mutta paistoin kunnes ei tarttunut tikkuun. N. 25 min.
VastaaPoistaVoi kun olisin lukenut kommentit ensin... ei kohonnut yhtään 😬
VastaaPoistaEihän tässä ohjeessa ollut mitään epäselvää. Heti alussa luki 20x20 vuoka!
PoistaSamaa mieltä, jo alussa luki PIENI vuoka :D
PoistaJes, vihdoin paras mokkapalaohje! Niin kuohkea pohja ja täydellinen kuorrute
VastaaPoistaIhan hyvä resepti, mutta kannattaa korjata tuo paistoaika. Tuolla paistoajalla ja vuokakoolla tulee kerran kerrasta mutakakkua. Itse paistoin +20 min.
VastaaPoistaTäydellistä!
VastaaPoista