Mehevät mokkapalat



Viimein voin lopettaa etsinnän, nimittäin maailman paras mokkapalaresepti on löytynyt. Tällä reseptillä tulee uskomattoman mehevät mokkapalat. 

Mokkapalat
110 g voita tai margariinia
2 munaa 
1 1/4 dl sokeria (suosittelen laittamaan puolet fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
ripaus suolaa

Sulata voi. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotelleen maidon kanssa. Lisää viimeisenä voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan* ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

*24 cm kokoinen ympyrävuoka tai 20x20 cm kokoinen neliövuoka. Pellillistä varten tuplaa ainesten määrä.


Kuorrute
2 rkl vahvaa kahvia
35 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Nonparelleja / Strösseleitä

Kuorruta pohja lähes heti uunista ottamisen jälkeen, joten mittaa kuorrutteen ainekset ja keitä kahvi sinä aikana kun pohja on uunissa. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa, siivilöi kuivat ainekset ja mittaa kahvi voin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute lämpimän pohjan päälle ja koristele heti nonpareillein tai strösselein. 


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit