Mehevät mokkapalat



Viimein voin lopettaa etsinnän, nimittäin maailman paras mokkapalaresepti on löytynyt. Tällä reseptillä tulee uskomattoman mehevät mokkapalat. 

Mokkapalat
20 cm x 20 cm vuoka

110 g voita tai margariinia
2 munaa 
1 1/4 dl sokeria (suosittelen laittamaan puolet fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
ripaus suolaa

Sulata voi. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotelleen maidon kanssa. Lisää viimeisenä voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan* ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

*24 cm kokoinen ympyrävuoka tai 20x20 cm kokoinen neliövuoka. Jos haluat tehdä pellillisen, mittaa peltisi koko ja laske pinta-ala. Jos pinta-ala on noin 900 cm2, tuplaa aineiden määrä. Jos pinta-ala on reilusti suurempi kuin 900 cm2, tee ohje 2,5 kertaisena. Jos pinta-ala on lähempänä 1300 cm2, triplaa ainesten määrä.


Kuorrute
2 rkl vahvaa kahvia
35 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Nonparelleja / Strösseleitä

Kuorruta pohja lähes heti uunista ottamisen jälkeen, joten mittaa kuorrutteen ainekset ja keitä kahvi sinä aikana kun pohja on uunissa. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa, siivilöi kuivat ainekset ja mittaa kahvi voin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute lämpimän pohjan päälle ja koristele heti nonpareillein tai strösselein. 


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Tein kaksinkertaisen taikinan että voisin tehdä kaksi peltiä. No, miten kävi: yksikään pelti ei täyttynyt. Ihan hyvää oli mutta ohje saisi olla isompi😊

    VastaaPoista
  2. Todella huono ohje. Kaksinkertaisena tein pienelle pellille ja silti taikinaa ei ollut läheskään riittävästi. 1cm paksuinen pohja.

    VastaaPoista
  3. Tieto siitä että resepti on pieni pitäisi olla heti alussa ja mitat jos haluaa pellillisen

    VastaaPoista
  4. Tämän ohjeen kanssa ei kyllä menny niinku Strömsössä

    VastaaPoista
  5. Paras ohje tähän mennessä! Tein ikean lasiseen vuokaan ja siihen täydellinen. Pohja on sopivan mehevä ja aion jatkossakin käyttää vain tätä ohjetta

    VastaaPoista
  6. Tein pellille 2.5 x
    Oikein herkullista 😊

    VastaaPoista
  7. Aivan superpehmeää! Paras resepti, mitä oon kokeillut. Kiitos🤎

    VastaaPoista
  8. Mä tein 3X nii hyvä tuli ensi1 sitte 2 kertasena ja molemmista kerroksista tuli eri väriset

    VastaaPoista
  9. Onnettoman ohut lätty, ja liian rasvainen..

    VastaaPoista
  10. No ei ihan ollut se paras ohje valitettavasti

    VastaaPoista
  11. Valitettavasti ei jatkoon. Taikina liian pieni vaikka kaksinkertainen olisi ja ei tule kuohkeaksi.

    VastaaPoista
  12. Meni heittämällä parhaimmaksi reseptiksi ikinä! Kommenttien perusteella tein suoraan tuplana ja vuokana ikean peltivuoka. Tuli täysin kuvien näköistä. Mehevää, suklaisaa ja herkullista ❤️

    VastaaPoista
  13. Todella hyvää! Tein 24 cm kakkuvuokaan ja siihen täydellisen kokoinen. Kahviksi murukahvia lusikallinen. Ja oikeaa voita sekä puolet fariinisokeria. Näistä maku. Paistoaika ei riittänyt mutta paistoin kunnes ei tarttunut tikkuun. N. 25 min.

    VastaaPoista
  14. Voi kun olisin lukenut kommentit ensin... ei kohonnut yhtään 😬

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tässä ohjeessa ollut mitään epäselvää. Heti alussa luki 20x20 vuoka!

      Poista
  15. Jes, vihdoin paras mokkapalaohje! Niin kuohkea pohja ja täydellinen kuorrute

    VastaaPoista
  16. Ihan hyvä resepti, mutta kannattaa korjata tuo paistoaika. Tuolla paistoajalla ja vuokakoolla tulee kerran kerrasta mutakakkua. Itse paistoin +20 min.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti