Pannukakku valurautapannussa


Mikä sen parempaa aurinkoisen talvipäivän ulkoilureissun jälkeen kuin lämmin pannukakku kermavaahdolla ja marjoilla!

 

Resepti on sopiva seuraavan kokoisiin valurautapannuihin:
halkaisija 27 cm tai
3 kpl halkaisija 15 cm (kuvassa) tai
24x24 cm neliöpannu

Voit tietenkin paistaa pannukakun myös normaalilla uunipellillä. Tuplaa silloin ainesten määrä.


Pannukakku valurautapannussa
1 muna
1/2 rkl sokeria
1/2 dl maitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
nokare voita

Lisukkeet
kermavaahtoa
marjoja/hedelmiä/hilloa

Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja maito. Sihtaa vehnäjauhot mukaan kokoajan sekoittaen. Anna taikinan turvota sen aikaa kun uuni lämpiää. Lämmitä uuni 225 asteiseksi, laita samalla pannu uuniin lämpeämään. Kun uuni on lämmennyt, ota pannu uunista ja laita siihen nokare voita. Kaada taikina pannulle sulaneen voin päälle. Paista uunissa kunnes on kauniin kullan ruskea (noin 20 min). 

Vinkki: Halutessasi voit maustaa taikinan esimerkiksi kardemummalla tai sitrushedelmän kuoriraasteella.

 

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit