Maailman parhaat laskiaispullat

Nimesin nämä laskiaispullat vaatimattomasti maailman parhaiksi. Pullassa on fudgesydän, tuoreita vadelmia ja kermavaahtoa. Koemaistaja oli ensin vakaasti sitä mieltä, että laskiaispullaa ei kuulu tuunata. Kuitenkin kun hän maistoi näitä pullia, oli kommentit pelkästään ylistäviä. 


Leivoin pullat tällä ohjeella. Puolet taikinasta leivoin pikkupulliksi ja toisesta puolikkaasta leivoin korvapuusteja. Puolikkaasta taikinasta tuli 17 pikkupullaa.

Täyteohje riittää noin kuuden pullan täyttämiseen. Skaalaa reseptiä tarpeen mukaan suuremmaksi.

Fudge-vadelmalaskiaispullat
Riittää noin kuuden pullan täyttämiseen
100 g fudgeja (irtokarkeista)
2 rkl kermaa
(ripaus suolaa)

Vadelmia

Kermavaahtoa

Pilko fudget pieniksi paloiksi. Mitä pienemmät palat, sitä helpommin ne sulavat kerman joukkoon. Laita fudgepalat kerman kanssa kattilaan ja lämmitä miedolla teholla. Sekoittele koko ajan niin kauan, että fudget on sulaneet. Ripauta sekaan myös suolaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ennen pullien täyttämistä.

Leikkaa pullan kansi pois ja kaiverra pullaan pieni kolo täytteelle. Laita koloon fudgetäytettä ja sen päälle vadelma. Lusikoi keko kermavaahtoa ja laita kansi päälle.

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit