Raikkaat sitruslaskiaispullat



Näissä pullissa piti suunnitelmien mukaan olla limevalkosuklaatäyte. Mutta valkosuklaamuru unohtui, kun aloin täyttämään ja valokuvaamaan pullia. Olivat kyllä hyviä näinkin, mutta mukaan voi laittaa myös valkosuklaamurua, jos haluaa.

Voit käyttää sitrustahnaan lempisitrustasi esimerkiksi sitruunaa tai vaikka verigreippiä. Makeat sitrukset kuten appelsiini, kaipaa joukkoon myös hieman kirpeyttä, joten silloin laita mukaan myös sitruunamehua. Olen aiemmin tehnyt myös passiontahnaa, joka on todella herkullista. Ohjeen siihen löydät täältä.



Limelaskiaispullat

Pullataikina
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g  tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl (16 g) kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

1 muna
raesokeria

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mukaan sokerit, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen desilitra kerralla. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa taikinaa hetken aikaa. Tämä auttaa sitkon muodostumista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, sekoita mukaan pehmeä voi. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi noin 45 minuutin ajan. Hyvä kohotuspaikka on lämpimällä vedellä täytetty tiskiallas.

Käsittele taikina kahdessa osassa. Leivo taikina pitkoksi ja pilko tasakokoisiin osiin. Muotoile pullat pyöreiksi pöytää vasten pyörittämällä. Anna pullien kohota pellillä vähintään 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia.


Limetahna (Lime curd)
2 limen kuoriraaste
2/3 dl limemehua (2-4 limeä)
1 dl sokeria
2 keltuaista
30 g voita

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Pese lime ja raasta kuoren vihreä osa. Mittaa kattilaan limen mehu sekä kuoriraaste, sokeri sekä keltuaiset. Lämmitä seos kiehuvaksi, jonka jälkeen laske lieden lämpöä ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee. Siirrä kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella matalalla teholla. Kun seos alkaa vaalenemaan, lisää mukaan pehmeä voi/margariini ja vatkaa sekaisin. Säilytä tahna jääkaapissa.

Lisäksi
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerille.

Leikkaa pullista kansi pois. Pursota kerma pullan reunoille ja täytä keskelle jäävä kolo sitrustahnalla. Laita kansi päälle ja nauti.


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit