Mustaherukkajuustokakku (G)

 

Nämä kuvat ovat odotelleet reseptin uudelleen testausta jo useamman vuoden ajan. Tällä viikolla vihdoin tein kakun uudelleen ja sain ohjeen kirjoitettua ylös tänne blogin puolelle.

Pohjaan tulee paljon sokeria, minkä ansiosta siitä tulee jopa hieman fudgemainen. Makeaa ja suklaista pohjaa täydentää äärimmäisen hyvin raikas ja upean värinen mustaherukkatäyte. Käytin pohjassa rasvana öljyä sen vuoksi, että se pysyy ihanan pehmeänä myös jääkaappilämpöisenä. 

Ohjeella saat sopivan kokoisen kakun 26 cm kokoiseen vuokaan. Kuvan kakku on halkaisijaltaan 18 cm ja vastaavankokoisen saat kun puolitat ohjeen.

Mustaherukkajuustokakku

Browniepohja
1 1/2 dl öljyä
125 g tummaa suklaata
3 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl gluteenittomia jauhoja

Paloittele suklaa öljyn kanssa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa. Sekoita mukaan sokeri sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina 26 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Mustaherukkatäyte
7 liivatelehteä
400 g mustaherukoita
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1/2 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo mustaherukat soseeksi ja painele sose siivilän läpi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri mustaherukkasoseeseen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa mukaan myös mascarpone. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata kuuman veden sekaan. Kaada tasainen liivatelehtiseos ohuena nauhana mustaherukkasoseeseen ja sekoita hyvin. Yhdistä mustaherukkasose ja kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jähmetä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Vinkki: Saat kakkuun sileät reunat, kun öljyät vuoan reunat ennen täytteen kaatamista. Voit halutessasi myös tomusokeroida öljytyt reunat, mutta se ei ole välttämätöntä.

Koristele kermapursotuksilla (26 cm kakku 2 dl vispikermaa) ja tuoreilla marjoilla.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit