Mokkapalabebet


Tunnustan, en ole koskaan aiemmin leiponut Bebe-leivoksia. En oikein välitä niistä tavallisista, ne ovat minun makuuni hieman mauttomia. Mokkapalat ja niiden muunnokset ovat lähellä sydäntäni, joten mieleeni tuli idea tehdä bebeistä mokkapalaversio. Yllätyksekseni google-haulla ei löytynyt yhtään Mokkapalabebe-reseptiä! Nyt tämä vääryys on korjattu.



Vinkki: Minikokoiset leivospohjat paistat minimuffinipellin koloissa. Normaalikokoiset saat paistettua joko tavallisella muffinipellillä tai esimerkiksi näissä kertakäyttöalumiinivuoissa.

Mokkapalabebet
noin 50 kpl minikokoisia tai 24 kpl normaalikokoisia
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe sekaisin ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltujen muottien reunoille ja pohjalle. Aseta leivospohjat jääkaappiin noin 10 minuutiksi jäähtymään ennen paistamista. Paista jäähtyneitä leivospohjia 175 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pohjat vuoasta. 



Täyte
1/2 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 keltuaista
1 dl kermaa
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
150 g voita

Mittaa kattilaan sokeri, maissitärkkelys/perunajauhot, kaakaojauhe (maissitärkkelys/perunajauhot ja kaakaojauhe kannattaa siivilöidä), keltuaiset sekä kerma ja kahvi. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä niin kauan, että se paksuuntuu. Älä kuitenkaan anna kiehua. Jäähdytä paksuuntunut kiisseli joko jääkaapissa tai kylmävesihauteessa.

Vaahdota pehmeä voi. Sekoita mukaan jäähtynyt kiisseli ja vaahdota tasaiseksi. Annostele täytettä jäähtyneiden leivospohjien päälle ja tasoita pinta. Laita täytetyt leivokset jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.


Vinkki: Kuorrutteen levittämisessä vikkelyys on valttia. Lisäkädet helpottavat kuorruttamista, kun toinen voi ripotella nonparellit ja toinen hoitaa kuorrutteen annostelemisen. Jos teet minikokoisia leivoksia, suosittelen tekemään kuorrutteen kahdessa erässä. Näin se ei kerkeä jähmettymään liikaa viimeisiä kuorruttaessasi. 


Kuorrute
4 rkl vahvaa kahvijuomaa
75g voita
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Nonparellejä

Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe. Sulata voi kattilassa. Siivilöi mukaan kuivat aineet lisää myös kahvi. Sekoita tasaiseksi. Annostele lusikan avulla jokaisen leivoksen päälle. Ripottele nonparellit heti kuorrutteen laiton jälkeen, kuorrute jähmettyy nopeasti.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit