Helppo poropiirakka


Tämä onkin ensimmäinen suolainen ohje blogissani! Suolaisia leipomuksia tulee tehtyä vähemmän kuin makeita, mikä on hiukan harmillista, koska yleensä suolaiset leipomukset ovat hirmu hyviä. Suolaiset piirakat ovat täydellisiä tarjottavia juhliin, mutta ne toimivat mainiosti myös arkena. Salaatin kanssa nautittuna suolainen piirakka muodostaa täydellisen pikaisen lounaan.

Oikaisin hieman ja käytin pohjana pakastepiirakkataikinaa. Pohja sulaa huoneenlämmössä varsin nopeasti, joten leipomaan pääsee melkein heti kauppareissun jälkeen. Pohjataikinan voi luonnollisesti tehdä myös itse, ei sekään kovin aikaa vievää ole. Tällä kertaa tein piirakan pororouheesta. Täytteeseen otin mallia Annin ohjeesta


Helppo poropiirakka

1 pkt pakastepiirakkataikinaa

150 g pororouhetta
1 sipuli
Rypsiöljyä paistamiseen
100 g juustoraastetta
150 g creme fraichea
1 dl Mustapekka pippurijuusto -ruokakermaa
2 munaa
Ruohosipulia

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuokaan. Itse käytin 23 cm x 23 cm kokoista neliön muotoista vuokaa. Pilko sipuli ja kuulota niitä öljytilkassa pannulla. Riko munien rakenne kulhossa, sekoita mukaan creme fraiche ja ruokakerma. Ripottele pohjan päälle puolet juustoraasteesta. Sekoita pororouhe sipuleiden joukkoon ja kaada piirakkavuokaan. Saksi päälle ruohosipulia. Lisää loput juustoraasteesta sekä muna-kermaseos. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä salaatin kera.

Kommentit