Raparperilimonadi


Vielä yksi helppo raparperiresepti tälle kesää! Muutin hiljattain ja tämä raparperilimonadi toimitti tervetulijaismaljan virkaa, kun muutamat sukulaiset kävivät ensimmäistä kertaa kylässä. Raparpereistä keitetään kattilassa laimennettava mehutiiviste, joka sekoitetaan kivennäisveden kanssa, puolet raparperimehutiivistettä ja puolet kivennäisvettä. Laimentamiseen voi tottakai käyttää pelkkää vettä tai kuiva kuohuviini voisi sopia myös, jos juomasta haluaa alkoholipitoisen. Reseptistä tulee noin yksi litra tiivistettä.

Raparperilimonadi
7 dl (reilu 400 g*) raparperiä 
6 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
2 tl sitruunahappoa
(pala inkivääriä)

1-1 1/2 l kivennäisvettä

Pese ja pilko raparperit kattilaan. Käytä mahdollisimman paljon punaisia raparperin osia, jotta saat juomasta ihanan vaaleanpunaista. Mittaa kattilaan myös muut ainekset. Lämmitä keskilämmöllä niin kauan, että raparperin palaset ovat pehmenneet täysin. Siivilöi ja pullota mehu. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja laimenna kivennäisveden kanssa, yhtä paljon kumpaakin.

Tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.

*Raparperin grammamäärä korjattu. Ohjeessa oli virheellisesti puolikkaan annoksen raparperimäärä grammoina. Oikea on siis noin 400 g, joka vastaa noin 7 dl pilkottuja raparperejä.

Kommentit