Vadelma-Daim-Täytekakku


Tämä kakku tuli leivottua veljen ja hänen tyttöystävän kihlajaiskakuksi. Perinteisen sokerikakkupohjan väliin laitoin vadelmaa ja daimia maitorahkalla ryhditetyn kermavaahdon kanssa.  

Pohja
3 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Punnitse rikotut munat ja kerro tulos 0,7:llä. Näin saat laskettua kuinka paljon tarvitset sokeria ja jauhoja. Punnitse sokeri kulhoon ja vatkaa munien kanssa kuohkeaksi. Lisää joukkoon punnitut vehnäjauhot varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun 18 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. 

Täyte
1 prk Flora vispiä
½ prk Maitorahkaa
Vaniljasokeria
1 liivatelehti
Vadelmia
1 Daim Rae -pussi

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mukaan rahka ja mausta sokerilla. Liuota liivatelehti ruokalusikalliseen vettä ja lisää seos vaahdon sekaan. 

Kostutus
2 dl vettä
3/4 dl sitruunamehua
2 rkl sokeria

Kiehauta ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä hetken ennen kakun kokoamista. 

Kakun kokoaminen

Kakun kokoaminen on helpompaa, kun sen kasaa irtopohjavuoan reunuksen sisään. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja, lisää päälle puolet täytteestä, ripottele täytteen päälle vadelmia ja daim-rakeita. Tee seuraava väli samalla tavalla. Kostuta myös päälimmäiseksi tuleva pohja. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuorruttamista. 

Kuorrute
1 prk Flora Vispiä
½ prk Maitorahkaa
Vaniljasokeria
Punaista elintarvikeväriä

Vaahdota kerma, lisää mukaan maitorahka ja mausta sokerilla. Värjää vaahto elintarvikevärillä. Kuorruta kakku, ja koristele mieleiseksi. 







Kommentit