Vadelma-Daim-Täytekakku


Päivitys 27.2.2021: Reseptiä päivitetty selkeämmäksi. Vanha versio löytyy kommenteista. Suosittelen paistamaan kakkupohjan ensimmäisenä päivänä, täyttämään sen seuraavana päivänä ja kuorruttamaan tarjoilupäivänä.

Tämä kakku tuli leivottua veljen ja hänen tyttöystävän kihlajaiskakuksi. Perinteisen sokerikakkupohjan väliin laitoin vadelmaa ja daimia maitorahkalla ryhditetyn kermavaahdon kanssa.  


Vadelma-Daim-täytekakku

Kakkupohja
3 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja

Punnitse rikotut munat ja kerro tulos 0,7:llä. Näin saat laskettua kuinka paljon tarvitset sokeria ja jauhoja. Punnitse sokeri kulhoon munien kanssa ja vatkaa kuohkeaksi. Punnitse myös vehnäjauhot ja lisää varovasti nuolijalla sekoittaen kuohkean munasokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun 18 cm kokoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 25-30 minuuttia. 

Täyte
2 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa tai 100 g tuorejuustoa*
Vaniljasokeria
1 liivatelehti
Vadelmia
1 Daim Rae -pussi

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, lisää mukaan rahka/tuorejuusto ja mausta vaniljasokerilla. Liuota liivatelehti ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Lisää liivatesula vaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. 

*Vinkki: kokeile esimerkiksi kinuskituorejuustoa.

Kostutus
1 dl vettä 
2 1/2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria

Kiehauta kattilassa puolet vedestä ja sekoita sokeri niin, että se sulaa. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Anna jäähtyä hetken ennen kakun kokoamista. 

Kakun kokoaminen

Kakun kokoaminen on helpompaa, kun sen kasaa irtopohjavuoan reunuksen sisään. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja, lisää päälle puolet täytteestä, ripottele täytteen päälle vadelmia ja daim-rakeita. Tee seuraava väli samalla tavalla. Kostuta myös päälimmäiseksi tuleva pohja. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuorruttamista. 

Kuorrute
2 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa tai 100 g tuorejuustoa
Vaniljasokeria
Punaista elintarvikeväriä

Vaahdota kerma, lisää mukaan maitorahka ja mausta sokerilla. Värjää vaahto elintarvikevärillä. Kuorruta kakku, ja koristele mieleiseksi. 


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Pohja
    3 munaa
    Sokeria
    Vehnäjauhoja
    Punnitse rikotut munat ja kerro tulos 0,7:llä. Näin saat laskettua kuinka paljon tarvitset sokeria ja jauhoja. Punnitse sokeri kulhoon ja vatkaa munien kanssa kuohkeaksi. Lisää joukkoon punnitut vehnäjauhot varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun 18 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

    Täyte
    1 prk Flora vispiä
    ½ prk Maitorahkaa
    Vaniljasokeria
    1 liivatelehti
    Vadelmia
    1 Daim Rae -pussi

    Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mukaan rahka ja mausta sokerilla. Liuota liivatelehti ruokalusikalliseen vettä ja lisää seos vaahdon sekaan.

    Kostutus
    2 dl vettä
    3/4 dl sitruunamehua
    2 rkl sokeria

    Kiehauta ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä hetken ennen kakun kokoamista.

    Kakun kokoaminen

    Kakun kokoaminen on helpompaa, kun sen kasaa irtopohjavuoan reunuksen sisään. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja, lisää päälle puolet täytteestä, ripottele täytteen päälle vadelmia ja daim-rakeita. Tee seuraava väli samalla tavalla. Kostuta myös päälimmäiseksi tuleva pohja. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuorruttamista.

    Kuorrute
    1 prk Flora Vispiä
    ½ prk Maitorahkaa
    Vaniljasokeria
    Punaista elintarvikeväriä

    Vaahdota kerma, lisää mukaan maitorahka ja mausta sokerilla. Värjää vaahto elintarvikevärillä. Kuorruta kakku, ja koristele mieleiseksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti