Vadelmavalkosuklaapulla



Hurmaava vadelmavalkosuklaapulla on täydellinen tarjottava tulevana ystävänpäivänä.


Pullataikina
100 g voita
2 1/2 dl täysmaitoa
25 g  tuorehiivaa
1 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
1 rkl (8 g) kardemummaa
1/2 tl suolaa
n. 7-8 dl vehnäjauhoja

1 muna voitelua varten

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mukaan sokerit, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen desilitra kerralla. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa taikinaa hetken aikaa. Tämä auttaa sitkon muodostumista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, sekoita mukaan pehmeä voi. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi noin 45 minuutin ajan. Hyvä kohotuspaikka on lämpimällä vedellä täytetty tiskiallas.



Täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
noin 150 g pakastevadelmia
50 g valkosuklaata

Sekoita tomusokeri vaniljatuorejuuston joukkoon.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä sokeroitu vaniljatuorejuusto taikinalevylle. Käytä vadelmat jäisinä. Purista jäiset vadelman sormien välissä pieniksi paloiksi ja ripottele vaniljatuorejuuston päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele muiden täytteiden päälle. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta kahdeksan noin neljän sentin levyistä rullaa. Nosta rullat pystyasennossa 22 cm kokoiseen kakkuvuokaan. Jätä rullien väliin tilaa kohoamiselle. Kohota noin puolen tunnin ajan. Juuri ennen paistamista, voitele rullat kananmunalla. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkkaile kakkua koko paiston ajan. Laita kakun päälle leivinpaperi, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. 

Päälle
30 g valkosuklaata
Pakastekuivattua vadelmaa

Koristele jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele päälle pakastekuivattua vadelmaa.

Vinkki: Voit paistaa pullat myös yksittäisinä paperisissa pullavuoissa Daim-pullien tapaan.


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit