Omenakakku suolakinuskilla
Tämän kakun vein työkavereilleni syksyn piristykseksi. Halusin tehdä omenaisen täytekakun, jonka makupariksi valitsin suolakinuskin. Kakkupohja on leivottu gluteenittomista jauhoista. Pohjan leipominen onnistui helposti täysin samalla reseptillä, jota käytän myös vehnäjauhojen kanssa. Kakku on leivottu 22 cm kokoiseen vuokaan.
Kakkupohja
5 kananmunaa
Gluteeniton jauhoseosta
Gluteeniton jauhoseosta
Sokeria
Riko kananmunat kulhoon ja punnitse niiden paino. Kertomalla kananmunien painon 0,7:llä saat laskettua paljonko punnitset sekä sokeria, että gluteenitonta jauhoseosta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon jauhot varovasti käännellen. Paista pohjaa 22 cm kokoisessa kakkuvuoassa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kostutus
2 dl vettä
3/4 dl sitruunamehua
2 rkl sokeria
Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä hetken ennen kakun kasaamista.
Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä hetken ennen kakun kasaamista.
Täyte
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl omenasosetta
2 liivatelehteä
vaniljasokeria
2 pss Daim-rakeita
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljtatuorejuusto. Liuota liivatelehdet ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja sekoita omenasoseen joukkoon. Sekoita liivatteen sisältämä omenasose täytevaahdon sekaan ja mausta vaniljasokerilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljtatuorejuusto. Liuota liivatelehdet ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja sekoita omenasoseen joukkoon. Sekoita liivatteen sisältämä omenasose täytevaahdon sekaan ja mausta vaniljasokerilla.
Kakun kokoaminen
Kasaa kakku irtopohjavuokaa apuna käyttäen. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi pohjalevy vuoan pohjalle ja kostuta. Kaada kostutetun pohjan päälle puolet täytevaahdosta sekä daim-rakeita. Kokoa seuraava väli samalla tavalla. Jätä daim-rakeita myös koristelua varten. Kostuta myös päälimmäiseksi tuleva pohjalevy. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
Suolakinuski
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
2 maustemittaa suolaa
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä samalla sekoittaen noin 5-10 minuuttia kunnes kinuski sakeutuu. Anna jäähtyä ennen laittamista kakun päälle.
Kuorrutus
2 dl vispikermaa
sokeria
vihreää elintarvikeväriä
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja värjää vaahto. Levitä vaahto kakun reinoille ja päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken ennen kinuskin laittamista. Valuta kinuski kakun päälle ja anna valua hieman reunoillekin. Koristele oman mielesi mukaan!
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä samalla sekoittaen noin 5-10 minuuttia kunnes kinuski sakeutuu. Anna jäähtyä ennen laittamista kakun päälle.
Kuorrutus
2 dl vispikermaa
sokeria
vihreää elintarvikeväriä
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja värjää vaahto. Levitä vaahto kakun reinoille ja päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken ennen kinuskin laittamista. Valuta kinuski kakun päälle ja anna valua hieman reunoillekin. Koristele oman mielesi mukaan!
Kommentit
Lähetä kommentti