Daim-keksit


Itse tehdyt keksit ovat juuri sellaisia kuin haluat. Joko rouskuvan rapeita tai ihanan pehmeitä, kaikki riippuu paistoajasta. Tällä ohjeella keksit jäävät sisältä sopivan pehmeiksi, mutta jos haluat rapeita keksejä, lisää paistoaikaa muutamilla minuuteilla. Kun taikina pyöritellään palloiksi ja laitetaan paistumaan jääkaappikylmänä, säilyttävät keksit paremmin muotonsa. Voit vaihtoehtoisesti käyttää taikinan ensin jääkaapissa, ja muotoilla palloiksi vasta sen jälkeen. Tällöin taikinalta vain vie kauemmin jäähtyä jääkaappilämpöön. Luulen, että taikinan voi hyvin tehdä jääkaappiin jo edeltävänä iltana ja paistaa keksit vasta aamulla, jolloin saat aamupalalle tuoreita vastapaistettuja keksejä. Mikä sen ihanampaa!

Kekseistä tulee todella makeita, mutta makeutta voit säätää valitsemalla maitosuklaan tilalle tumman suklaan. Daim-rakeet voit myös vaihtaa mieleiseesi vaihtoehtoon esimerkiksi paloiteltuun Kismetiin tai Pätkiksiin. Alkuperäinen ohje hieman muokattuna Wicked Sweet Kitcheniltä.


Daim-keksit
noin 20 kpl

110 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria 
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 mm ruokasoodaa
2 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 pss (100 g) Daim-rakeita
100 g tumma tai maitosuklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita mukaan muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja Daim-rakeet. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Laita pallot vähintään tunniksi jääkaappiin viilenemään. Paista jääkaappikylmiä keksipalloja 175 asteisessa uunissa sen verran, että keksit ruskettuvat hieman, uunista riippuen noin 11 minuuttia. Anna keksien olla pellillä vielä muutama minuutti uunista ottamisen jälkeen ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Kommentit

  1. Iiiiiihanan näköisiä! ♥ Daim on yks mun lempparisuklaista, niin parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! Ihanaa, että se sopii leivontaankin ihan täydellisesti :)

      Poista
  2. Aivan ihania hyvän makuisia keksejä👍

    VastaaPoista

Lähetä kommentti