Mansikkasuukkosuklaamuffinit


Tässä oiva herkku tarjottavaksi ystävänpäivänä! Suklaamuffinit mansikanmakuisella vaahtokuorrutteella ja suklaakuorrutuksella viimeisteltynä. Mansikkavaahtokuorrute muistuttaa Brunbergin suukkojen sisältöa, johon muffinien nimi viittaakin.

Suklaamuffinit
12 kpl
1 1/4 dl rypsiöljyä
2 dl ranskankermaa
2 munaa
2 dl fariinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki kosteat aineet ja fariinisokeri yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet kosteiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekemistä. 


Vaahtokuorrutus
3 rkl glukoosisiirappia
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vettä
3 valkuaista
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
10 g pakastekuivattua mansikkaa

Erottele valkuaiset kuumuutta kestävään vatkauskulhoon. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, 1 dl sokeria ja vesi. Keitä keskilämmöllä kunnes seos saavuttaa 117 asteen lämmön. Aloita valkuaisten vaahdottaminen kun lämpömittari näyttää 110 astetta. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon 1 rkl sokeria ja vaniljasokeri. Kun vesi-sokeriseos on 117 astetta, ota se pois liedeltä. Kaada seos ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon kokoajan vatkaten. Vatkaa seosta niin kauan, että se viilenee huoneenlämpöiseksi. Lisää lopuksi mukaan pakastekuivatut mansikat. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota keoiksi jäähtyneiden muffinien päälle. Laita jääkaappiin hetkeksi jämäköitymään. 


Suklaakuorrutus
300 g tummaa suklaata
1 rkl rypsiöljyä

Strösseleitä tai pakastekuivattua mansikkaa koristeeksi

Rouhi suklaa pieneksi ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä pätkissä aina välillä sekoittaen. Lisää mukaan öljy. Dippaa muffinssit suklaaseen ja koristele strösseleillä tai pakastekuivatuilla mansikoilla. Jäähdytä nopeasti jääkaapissa. 


Kommentit

Lähetä kommentti