Lime-valkosuklaakakkuEnsi viikolla on taas aika juhlistaa uusia ylioppilaita sekä muita koulusta valmistuvia. Tässä yksi raikas kakkuidea - täytekakku lime-valkosuklaatäytteellä!

Melkein minkä vain hyydykekakun voi muuttaa täytekakuksi vaihtamalla keksipohjan tavalliseen kakkupohjaan ja jakamalla täytteen kahteen väliin. Tämänkin kakun täyte on alunperin tuorejuustokakku, jonka muutin täytekakun täytteeksi vaihtamalla tuorejuuston ranskankermaan. Lisää vaihtelua kakkuun saa muuntelemalla kakkupohjaa. Voit tehdä joko perinteisen sokerikakkupohjan tai sitten mehevämmän kuivakakkumaisen pohjan. Käy kurkkaamassa myös aiemmat täytekakkuohjeeni: Vadelma-daim-täytekakku ja Mansikka-passiontäytekakku


Sokerikakkupohjan ohjeen löydät täältä.

Hyvä ohje mehevään kakkupohjaan löytyy Suklaapossulta.

Lime-valkosuklaatäyte
2 liivatelehteä
2 limen kuoriraaste
1/2 dl limemehua (1-2 limeä)
120 g ranskankermaa
50 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
1 prk Flora vispiä
noin 1 rkl vettä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyissä erissä aina välissä sekoittaen. Sekoita keskenään limen mehu, kuoriraaste, sokeri, valkosuklaa ja ranskankerma. Vaahdota flora vispi. Lämmitä mikrossa noin 1 ruokalusikallinen vettä ja liota liivatteet kuumaan veteen. Jos liivate-vesioseos ei ole täysin tasaista, lämmitä sitä lisää mikrossa. Lisää liivate-vesiseos ohuena nauhana ranskankerman, limemehun ym. joukkoon ja sekoita kunnolla. Kääntele liivatteen sisältämä seos mukaan kermavaahto. Maista tarvitseeko sokeria lisätä.

Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Tästä täytemäärästä saa kaksi täyteväliä 18-20 cm kokoiseen kakkuun. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.


Kuorrutus ja koristelu
1 prk Flora vispiä
Vaniljasokeri
Elintarvikeväriä

Valkosuklaata
Limejä

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Värjää halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä. Kuorruta kakku kermavaahdolla.

Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyissä erissä. Lusikoi pieni määrä valkosuklaata leivinpaperin päälle ja vedä lusikalla yhteen suuntaan, jotta saat pitkulaisia koristeita. Jähmetä jääkaapissa. Koristele limeviipalein ja valkosuklaasta tehdyin koristein.Kommentit