Kinuskiset mansikkatuulihatut


Onko mitään parempaa kuin tuoreet kotimaiset mansikat? Kävin jo toista vuotta putkeen poimimassa mansikat pakastettavaksi Ali-Alhan luomutilalta Karjalohjalta. Luomu näkyy luonnollisesti marjojen hinnassa, mutta en ole koskaan maistanut niin makeita ja herkullisia mansikoita! Marjat todella ovat hintansa arvoisia.

Tuulihatut ovat siitä loistavia, että samasta taikinasta saa tehtyä sekä makeita että suolaisia leivonnaisia. Näiden kinuskisen mansikkatuulihattujen lisäksi tein suolaisia kylmäsavulohitäytteisiä tuulihattuja. Taisin pursottaa pitkulaisista tuulihatuista liian ohuita, koska ne eivät meinanneet pysyä pystyssä täytettyinä. Vinkkinä siis teille: pursota pitkulaiset tuulihatut hieman sormea paksummiksi.Tuulihatut
2 1/2 dl vettä
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen niin kauan, että taikina irtoaa kattilan reunoista. Laita kattila vesihauteeseen jäähtymään. Vatkaa munat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota tuulihatut pellille ja paista 175 asteessa 30 min. Älä avaa uuninluukkua kesken paiston, ettei tuulihatut lässähdä. 

Ohjeella tulee kaksi pellillistä tuulihattuja (noin 40 kpl).Kinuskikermavaahto
täyte riittää 20:een tuulihattuun
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
(ripaus suolaa)

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta sen verran, että sokeri on täysin sulanut. Lisää mukaan ripaus suolaa. Jäähdytä kinuskikerma jääkaappilämpöiseksi.

1-1 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa

Vaahdota kuohukerma sekä kinuski ja yhdistä vaahdot. Huomaa, että kuohukerma juoksettuu helpommin kuin vispikerma, joten älä vaahdota liian kauaa.

250 g mansikoita

Pilko mansikat ja leikkaa tuulihatut auki. Täytä tuulihatut kinuskikermalla ja mansikoilla.Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit