Lakritsipulla

Miltä kuulostaisi korvapuusti, jossa kaneli on korvattu lakritsijauheella? Suosittelen testaamaan, jos olet yhtään pullan ja lakritsin ystävä. Lakritsaista makua täytteeseen tuo myös muscovadosokeri, joka on fariinisokerin tapaista tummaa ja kosteaa sokeria. Muscovadosokerin sijasta voit käyttää myös fariinisokeria. 

Pullataikina
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl maitoa
25 g  tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl (8 g) kardemummaa
3/4 tl suolaa
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja

Lämmitä rasva pehmeäksi, mutta älä sulata kokonaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mukaan sokerit, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen desilitra kerralla. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa taikinaa hetken aikaa. Tämä auttaa sitkon muodostumista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, sekoita mukaan pehmeä rasva. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota noin puolen tunnin ajan. Hyvä kohotuspaikka on lämpimällä vedellä täytetty tiskiallas.

Lakritsitäyte
100 g voita
1 dl muscovadosokeria
1 rkl raakalakritsijauhetta

Sekoita pehmeästä huoneenlämpöisestä voista ja muista aineksista tasainen tahna. 


Lisäksi tarvitset
1 munan
pullavuokia
(raesokeria)

Kauli taikina tasaiseksi noin 40x45 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täytetahna tasaisesti levyn päälle. Leikkaa (esimerkiksi pitsaleikkurilla) täytetty levy 2-3 cm levyisiksi suikaleiksi lyhyen sivun suuntaisesti (suikaleet ovat siis 2-3 cm*40 cm). Rullaa jokainen suikale yksitellen ja aseta pullavuokaan. Kohota pullia liinan alla noin 20-30 minuuttia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. 

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Millä leikkaat suikaleet? Herkullisen näköisiä pullia. Itse tein tänään, eikä kyllä yhtä hyviltä näytä XD. Kohta maistellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maku oli kuitenkin kohdallaan. :) Leikkaan suikaleet pitsaleikkurilla, se on äärimmäisen kätevä tähän tarkoitukseen. Lisäsin tämän vinkin nyt itse reseptiin!

      Poista

Lähetä kommentti