Helppo vadelma-vaniljapitko


Inspiroiduin tekemään pullapitkon nähtyäni tämän Maku-lehden ohjeen. En itse ole kovin suuri "rähmä"pitkojen ystävä, mutta mieheni tykkää niistä minunkin puolesta. Helpotin reseptiä vielä sen verran, että laitoin täytteeksi Valion vaniljakreemiä sekä vadelmamarmeladia. Tämän voi tehdä vieläkin helpommin käyttämällä valmista pullataikinaa. Ainakin Myllyn parhaalla on pakastepullataikinaa. 

Vadelma-vaniljapitko
2 kpl

Pullataikina
100 g voita tai margariinia
1/2 dl maitoa
25 g  tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl (8 g) kardemummaa
3/4 tl suolaa
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja

Lämmitä rasva pehmeäksi, mutta älä sulata kokonaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mukaan sokerit, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen desilitra kerralla. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa taikinaa hetken aikaa. Tämä auttaa sitkon muodostumista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, sekoita mukaan pehmeä rasva. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota noin 20-30 minuuttia.

Täyte
1 prk Valio vaniljakreemiä
1 prk vadelmamarmeladia (tai muuta haluamaasi makua)

Jaa kohonnu pullataikina kahteen osaan. Kauli taikina noin 25x30 cm kokoisiksi levyiksi ja siirrä leivinpaperin päälle. Merkkaa levyyn pituussuunnassa viivat, jotka jakaa sen kolmeen yhtä leveään osaan. Leikkaa reunaosat reilun 1 cm paksuisiksi suikaleiksi niin, että suikaleet ovat kiinni keskiosassa. Levitä keskiosan päälle vaniljakreemiä sekä vadelmamarmeladia. Käännä suikaleet täytteen päälle ristikkäin aina vuoronperään kummaltakin puolelta. Täytä toinen pitko samalla tavoin. Anna pitkojen kohota peitettynä noin 20-30 minuuttia.

Voitele kohonneet pitkot kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. 

Näet videon pitkon valmistamisesta täältä.

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit