PiparijoulukortitPiparijoulukortti on ihana tapa ilahduttaa ystäviä tai sukulaisia. Vaihtoehtoja kortin koristelemiseen on lukemattomasti! Voit tehdä joko isoja pipareita tai koota kortin useammasta pienestä piparista. Pienemmistä pipareista voit tehdä esimerkiksi pakettikortteja joululahjoihin. Jos et halua alkaa itse leipomaan pipareita, voit tietenkin koristella kaupasta ostettuja. Tämän helpommaksi ei itsetehdyn kortin/lahjan tekeminen enää muutu. 


Tarvitset
Piparkakkutaikinaa tai valmiita pipareita
Karkkeja (esim. ranskanpastilleja, strösseleitä ym.)
Pikeeriä

Sellofaania paketoimiseen

Leivo piparitaikinasta eri muotoisia pipareita esimerkiksi sydämiä, ympyröitä tai neliöitä. Et välttämättä tarvitse edes muottia, vaan voit muotoilla piparit vapaalla kädellä. Paista piparit 200 asteessa pipareiden koosta riippuen noin 5-8 minuuttia. 

Anna pipareiden jäähtyä ja aloita koristelu. Kirjoita korttiin haluamasi teksti tai koristelu pikeerillä. Käytä pikeeriä myös karkkien ja muiden koristeiden liimaamiseen pipariin. Anna koristelujen kovettua yön yli. Pakkaa valmiit kortit sellofaaniin. 


Pikeeri (Royal icing)
1 valkuainen
2 dl tomusokeria

Erottele valkuainen vatkauskulhoon, mittaa kulhoon myös tomusokeri. Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria niin kauan, että seoksesta tulee vitivalkoista ja jämäkkää. Tähän menee noin 4-5 minuuttia.

Tällä suhteella pikeeristä saa pursotettua jämäköitä koristeita, esimerkiksi tähtityllalla pursotetut koristeet pitävät muotonsa. Jos haluat täyttää pikeerillä isoja aloja, kannattaa tomusokerin määrää vähentää, jolloin saat pikeeristä löysempää.

Jos haluat värjätä pikeeriä, suosittelen käyttämään geeli- tai pastavärejä. Nestemäiset värit ovat pigmentiltään niin heikkoja, että pikeeristä tulee liian löysää ja et pääse haluamaasi väritulokseen.Kommentit