Limeposset (G)


Limeposset on valehtelematta yksi helpoimpia jälkiruokia ikinä. Aineksia on vain kolme ja aktiivista valmistusaikaa kuluu alle puoli tuntia. Limeposset on ihanan raikas ja sopii täydellisesti joulunjälkeisen ähkyn sulatteluun. Alkuperäinen resepti Kokit ja Potit -blogista


Limeposset
2 dl kermaa
3 rkl ruokosokeria
1/2 dl limemehua

Mittaa kerma sekä sokeri kattilaan, ja kiehauta sen verran, että sokeri sulaa kerman joukkoon. Lisää limemehu ja maista. Lisää tarvittaessa sokeria tai limemehua. Kaada annosvuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 

Tarjoa hedelmien tai marjojen kanssa.

Itse laitoin vadelmien lisäksi joukkoon myös murusteltua kaurakeksiä ja hieman italialaista marenkia. Tästä yhdistelmästä tuli aivan limemarenkipiirakka mieleen!



Itsenäisyyspäivänä valmistimme limepossetin isoon kulhoon ja koritselimme sen pensasmustikoilla Suomen lipuksi. Posset ei hyytynyt samalla tavalla isossa kulhossa kuin pienessä, joten suosittelen ennemmin tekemään annoskokoisia limepossetteja.


Kommentit

  1. Tämä kyllä totta tosiaan kuulostaa tosi helpolta jälkkäriltä! Ja näyttää aivan ihanalta ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti