Laskiaispullat mansikka-vadelmahillolla


Alkuvuoden paras herkku on mielestäni laskiaispulla. Hillolla tietenkin. Kaupan hillot ovat usein todella makeita, mutta onneksi hillon saa tehtyä kätevästi ja nopeasti myös itse. Tämä on varsinainen pikahilloresepti, johon käytetään tähän aikaan vuodesta luonnollisesti pakastemarjoja. Käyttämäni pullataikinaresepti on peräisin Kinuskikissalta.

Pullataikina
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g  tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl (16 g) kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

1 muna
raesokeria

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita mukaan sokerit, kardemumma ja suola. Aloita jauhojen lisääminen desilitra kerralla. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa taikinaa hetken aikaa. Tämä auttaa sitkon muodostumista. Jatka jauhojen lisäämistä vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, sekoita mukaan pehmeä voi. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi noin 45 minuutin ajan. Hyvä kohotuspaikka on lämpimällä vedellä täytetty tiskiallas.

Käsittele taikina kahdessa osassa. Leivo taikina pitkoksi ja pilko tasakokoisiin osiin. Muotoile pullat pyöreiksi pöytää vasten pyörittämällä. Anna pullien kohota pellillä vähintään 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia.



Mansikka-vadelmahillo
125 g pakastemansikoita
125 g pakastevadelmia
1/2 dl hillo- ja marmeladisokeria
1 rkl limemehua
1 tl vaniljasokeria

Ota marjat pakasteesta huoneenlämpöön sulamaan hetkeksi. Pilko kohmeiset mansikat pienemmiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja anna porista noin kolmen minuutin ajan. Kuori päältä vaahto ja kaada pieneen astiaan jäähtymään. Hilloa tulee noin pienen pilttipurkin verran.

Leikkaa jäähtynyt pulla kahteen osaan. Täytä hillolla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Nautiskele!



Kommentit

  1. Hillolla todellakin! Ei oo mitään muuta vaihtoehtoa 😂 Täydellisen näkösiä nämä sun pullat! 😍

    VastaaPoista

Lähetä kommentti