Passiontuorejuustokakku



Vihdoin on tullut aika passionhedelmien sesongille! Nämä ihanan raikkaat ja hieman kirpeät ruttuhedelmät ovat melko tyyriitä, joten niiden sesonkiaika kannattaa käyttää nyt hyväksi. Yksittäinen hedelmä ei varsinaisesti maksa paljoa, mutta kun yhteen kakkuun tarvitaan yli kymmenen passionhedelmää tulee hedelmille hintaa jo aika reippaasti. Passionhedelmän siemenet ovat minun makuuni hieman liian kovia, joten itse tykkään käyttää hedelmästä pelkän mehun ja yhdestä hedelmästä saa mehua melko niukasti. Siksi suosinkin passionhedelmien käyttöä juuri näin keväisin, kun ne ovat sesongissa ja hieman halvempia. Onneksi passionhedelmän mehua voi myös pakastaa, jolloin muun muassa tätä herkullista passiontuorejuustokakkua voi tehdä myös muulloin kuin keväisin. Mehukkaimmat passionit ovat niitä ruttuisimpia yksilöitä. Jos siis ostat hedelmät kaupasta sileinä, tarvitsevat ne muutaman päivän kypsyttelyn huoneenlämmössä.

Vein tätä kakkua työkavereille ja he kehuivat kakkua muun muassa ihanan raikkaaksi! Itse suosin  leivonnassa raikkaita makuja ja maltillisesti sokeria. Ei siis kannata lisätä koko sokerimäärää kerralla, vaan hieman kerrallaan ja välillä maistellen.

Tämä resepti on hiukan muunneltu versio Pullahiiren reseptistä.

Kuvan kakku on tehty 18 cm kokoiseen vuokaan puolikkaalla annoksella.

Passiontuorejuustokakku

Pohja
200 g Kantolan kaurakeksejä
80 g voita

Aloita valmistelemalla 26 cm irtopohjavuoka: öljyä vuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi murskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään


Täyte
6 liivatelehtä
2 prk (á 2 dl) vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
1 1/2 dl (väh. 10 hedelmää) passionpyreetä
1/2 dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi hedelmien sisältö siivilään. Painele hedelmälihaa siivilän läpi kulhoon.

Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa passionpyree, tuorejuusto ja 1/2 dl sokeria. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Liivatelehdet sisältävän sitruunamehun tulee olla täysin sileää, joten jos näin ei ole, käytä seosta pikaisesti mikrossa. Sekoita liivateseos nopeasti tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää liivatteen sisältämä tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja maista tarvitseeko sokeria lisätä. Kaada vaahto keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

Kiille
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
3-4 passionhedelmää

Mittaa vesi ja passionhedelmien hedelmäliha kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää keihuvan nesteen joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Anna kiilteen hiukan jäähtyä ennen kuin laitat sen kakun päälle. (Jos haluat, että kiille peittää koko kakun pinnan, laita vettä ja hyytelösokeria tuplamäärä.)

Irroita jähmettynyt kakku vuoasta ja tarjoile. 

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Tää kakku on varmasti huippuhyvää ♥ En tiennytkään, että niiden sesonkiaika on nyt! Täytyypä pitääkkin mielessä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti