Passiontuorejuustokakku
Vein tätä kakkua työkavereille ja he kehuivat kakkua muun muassa ihanan raikkaaksi! Itse suosin leivonnassa raikkaita makuja ja maltillisesti sokeria. Ei siis kannata lisätä koko sokerimäärää kerralla, vaan hieman kerrallaan ja välillä maistellen.
Kuvan kakku on tehty 18 cm kokoiseen vuokaan puolikkaalla annoksella.
Passiontuorejuustokakku
Pohja
200 g Kantolan kaurakeksejä
80 g voita
Aloita valmistelemalla 26 cm irtopohjavuoka: öljyä vuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi murskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään
Täyte
6 liivatelehtä
2 prk (á 2 dl) vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
1 1/2 dl (väh. 10 hedelmää) passionpyreetä
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl sitruunamehua
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi hedelmien sisältö siivilään. Painele hedelmälihaa siivilän läpi kulhoon.
Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa passionpyree, tuorejuusto ja 1/2 dl sokeria. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Liivatelehdet sisältävän sitruunamehun tulee olla täysin sileää, joten jos näin ei ole, käytä seosta pikaisesti mikrossa. Sekoita liivateseos nopeasti tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää liivatteen sisältämä tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja maista tarvitseeko sokeria lisätä. Kaada vaahto keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Kiille
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
3-4 passionhedelmää
Mittaa vesi ja passionhedelmien hedelmäliha kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää keihuvan nesteen joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Anna kiilteen hiukan jäähtyä ennen kuin laitat sen kakun päälle. (Jos haluat, että kiille peittää koko kakun pinnan, laita vettä ja hyytelösokeria tuplamäärä.)
Irroita jähmettynyt kakku vuoasta ja tarjoile.
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Tää kakku on varmasti huippuhyvää ♥ En tiennytkään, että niiden sesonkiaika on nyt! Täytyypä pitääkkin mielessä :)
VastaaPoista