Pätkisjuustokakku


Kuka ei tykkäisi Pätkiksistä? Facebook-feediini ilmestyi yksi päivä Pirkan video pätkisjuustokakusta ja ajatus siitä ei jättänyt minua rauhaan. Sellainen oli siis tehtävä. Poikkesin ohjeesta hieman, joten alla oma versioni. Pohjaksi tein keksipohjan sijaan Kinuskikissan brownie-pohjan.

En tyytynyt pelkän kakun tekemiseen. Keksin hyydyttää osan täytteestä jäätelömuotteihin. Nämä puikkokakut kuorrutin muodikkaalla Velvet-sprayllä. Lisäsin jäätelömuotteihin täytteen sekaan paloja pohjasta ja pätkiksistä. Näin niihin sai myös hieman rakennetta. 


Pätkisjuustokakku

Browniepohja
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voisulan sekaan paloiteltu suklaa. Hämmennä tasaiseksi. Lisää sokerit ja suola. Vatkaa mukaan munat yksitellen ja lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.



Pätkistäyte
4 liivatelehteä
1 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Creme Fraichea
1 rkl sokeria
2 ps (280 g) Pätkis biteseja
1 rkl vettä

3 Pätkis-patukkaa koristeluun

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma sekä sokeri keskenään. Sulata pätkikset mikrossa tai vesihauteessa. Pätkikset jäävät sulaessaan melko jämäkäksi, ne eivät siis sula yhtä sileäksi kuin suklaa. Sekoita tuorejuustoseokseen pätkikset sekä kermavaahto. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää sula liivateliemi täytevaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Koristele pilkotuilla pätkispaloilla. Hyydytä jääkaapissa yön yli.




Vinkki: Paistoin pohjan kahdessa (16 cm ja 18 cm) vuoassa. 16 cm pohjan päälle tein kakun ja toisen pohjan pilkoin palasiksi, joita käytin kakun koristeluun ja jäätelömuotteihin tehtyihin tikkukakkuihin.
 Kakun hyydytin jääkaapissa, mutta tikkukakut pakastimessa. Puikkokakut on helpompi irrottaa jäätelomuoteista jäätyneinä ja lisäksi Velvet-spray täytyy suihkuttaa jäisen kakun päälle. Puikkokakut voi hyvin kuorruuttaa myös sulalla suklaalla.

Aion jatkossakin käyttää jäätelomuotteja juustokakkujen hyydyttämiseen. Tällä tavalla saa helposti huomioitua esimerkiksi gluteenittoman ruokavalion. Jos ei halua tehdä koko kakkua gluteenittomana, voi erikoisruokavaliolaiselle tehdä oman kakun puikkona ja murustella sekaan gluteenittomia keksejä.


Olisi ihana nähdä tuotoksianne resepteistäni, joten jos jaat kuvan leipomuksistasi Instagramissa merkitse se #leivontalaboratorio! 

Kommentit

  1. Pätkis on parasta ikinä ♥♥♥ Ihanan näköinen tuo kakku, ja onpa tosi hyvä idea käyttää noita jätskimuotteja noin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti