Nachosuklaakakku


Nachoja suklaakakussa? Miksi ei! Onhan suklaaseen yhdistetty myös popcornia, chiliä tai salmiakkia. Omasta mielestä pieni suolalisä vain parantaa suklaan makua. Suolan lisäksi nachot antavat kakkuun rapsakkaa suutuntumaa. Täytteen seassa olevat nachot pysyvät rapsakoina yllättävän kauan, jopa muutaman päivän, jos kakkua vain on vielä jäljellä silloin.

Sain idean tähän kakkuun maistellessani Taffelin ja Pandan uusia suklaakuorrutettuja sipsejä. Muistelen, että näitä on ollut aiemminkin, mutta ehkä erilaisilla sipseillä? Lisäksi jo kauemmin markkinoilla on ollut suklaallakuorrutetut Smash-maissilastut, nekin näköjään Pandan markkinoimia. Suklaiset sipsit maistuivat niin hyvältä, että jäin pohtimaan miksei sipsejä voisi yhdistää myös kakkuun. Omasta mielestä kokeilu oli menestyksekäs, kannattaa kokeilla!


Suklaakakku
1/4 dl rypsiöljyä
200 g kermaviiliä
2 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki kosteat aineet ja sokeri yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet kosteiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina 16-18 cm kokoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Testaa kakun kypsyys cocktailtikun avulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Suklaakreemi
200 g voita
2 dl tomusokeria
noin 300 g tummaa suklaata 
(esim. 2 kpl Pandan suklaalevyjä á 145 g kpl)
ripaus suolaa

Sulata suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Sekoita vaahdon joukkoon suklaasula. Lisää ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.


Kakun täyttäminen
Nachoja

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään (16 cm kokoinen pohja) tai kolmeen (18 cm kokoinen pohja) osaan. Levitä täyteväliin ohut kerros suklaakreemiä. Ripottele kreemin päälle murskattuja nachoja ja peitä nachomurut vielä ohuella kerroksella suklaakreemiä, näin nachot pysyvät varmasti rapeina. Kuorruta täytetty kakku ja koristele nachoilla.

Kuorrute kohmettuu jääkaapissa. Kakku kannattaakin ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta kuorrute kerkeää hieman pehmetä.


 

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit