Pastelliset minttuleivokset


Kaupallinen yhteistyö Moccamasterin kanssa. 

Sain mahdollisuuden suunnitella yhteistyössä Moccamasterin kanssa heidän seuraajilleen helppoja reseptejä kahvin kanssa nautittavaksi. Tämä resepti on näistä ensimmäinen ja kuluvan vuoden aikana tullaan julkaisemaan useampia reseptejä herkullisiin ja helppoihin leivonnaisiin.

Nämä pastelliset minttuleivokset muistuttavat hieman Buffet-jäätelöä. Leivokset  on helppo tehdä, etkä tarvitse mitään erikoisia leivontatarvikkeita. Pohja paistetaan tavallisella uunipellillä ja täytteen voit pursottamisen sijaan myös lusikoida leivospohjan päälle.




Minttuleivokset
12 kpl

Kaakaopohja
100 g voita
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl kermaa tai maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja kerma. Levitä valmis taikina leivinpaperille noin 30 x 28 cm kokoiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa 12-15 min. Anna jäähtyä ennen leivosten kokoamista.

Minttutäyte
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1 1/2 rkl piparminttuaromia
 2 rkl vaniljasokeria
(vihreää elintarvikeväriä)

Vaahdota kerma. Lisää mukaan mascarpone, piparminttuaromi sekä vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Värjää halutessasi mintunvihreäksi elintarvikevärillä. Siirrä täyte pursotuspussiin.



Leivosten kokoaminen
Ranskan pastilleja
Amerikan pastilleja

Leikkaa jäähtynyt pohja 24:ään yhtä suureen suorakulmaiseen palaan. Jokaiseen leivokseen tulee kaksi palaa, saat siis 12 leivosta. Pilko pastillit muutamaan osaan. Pursota yksittäisen leivospohjan päälle kuusi nokaretta täytettä ja ripottele päälle pastilleja. Lisää päälle toinen leivospohja ja toista.

Voit halutessasi levittää täytteen leivospohjille lusikalla pursottamisen sijaan. Voit myös tehdä yhden isomman kakun, jos et halua tehdä yksittäisiä leivoksia.




Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit