Mustikkakupposet

Alkuperäinen resepti on julkaistu myös Moccamasterin blogissa

Todella helpot mustikkakupposet syntyvät käden käänteessä ilman uunia. Reseptin työläin osuus on keksipohjien paineleminen vuokiin, mutta sen jälkeen loppu hoituu kuin itsestään.

Päivitys 1.8.2020: Tämän vuoden mustikkasato on todella hyvä. Olen käynyt mustikassa useammin kuin muina vuosina yhteensä. Kävelylenkin varreltakin saa helposti kerättyä rasiallisen mustikoita, jotka voi käyttää esimerkiksi näihin mustikkakupposiin. Tällä kertaa maustoin täytteen kardemumman sijaan sitruunalla. Täytteestä tuli todella maukas, joten lisäsin sen myös reseptiin vaihtoehdoksi. 

Mustikkakupposet
12 kpl

Pohja
175 g kaurakeksejä
70 g voita

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita keksimurska yhdessä sulan voin kanssa. Jaa keksimuruseos kahteentoista pieneen kertakäyttöiseen alumiinivuokaan. Painele keksimuruseos tasaisesti vuokien pohjalle sekä reunoille ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Täyte
1/2 prk (á 2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl ranskankermaa 
1/4 tl kardemummaa tai 1/2 sitruunan kuoriraaste ja 1 tl sitruunamehua

2 dl (noin 140 g) metsämustikoita

Vaahdota vaniljakastike, sekoita mukaan ranskankerma ja vatkaa vielä hetki. Mausta kardemummalla tai sitruunalla. Täytä keksipohjat vaahdolla ja ripottele päälle mustikoita.Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit