Punaherukkatoffeepiirakka
Punaherukkatoffeepiirakka on kuin banoffee, mutta banaani on korvattu punaherukoilla. Banoffee ei ole koskaan houkutellut minua juuri raikkauden puutteen vuoksi. Poikaystäväni ei puolestaan tykkää kirpeistä marjoista. Tällä kertaa ongelma ratkaistiin niin, että puolet piirakasta täytettiin banaanisiivuilla ja toinen puolikas punaherukoilla. Ohjeen punaherukkamäärä on kokonaiselle piirakalle.
Tämän nopeampaa ei leivonta juuri ole. Valmista tulee noin varttitunnissa.
Punaherukkatoffeepiirakka
Pohja
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele keksimuruseos vuoan (11x35 cm tai 22-24 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Täyte
2 1/2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3 dl punaherukoita*
Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita karamellisoitu kondensoitu maito tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle. Ripottele marjan toffeekerroksen päälle ja viimeistele kermavaahdolla.
*Vinkki: Jos käytät pakastemarjoja, sulata ja valuta marjat ennen käyttöä.
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Kommentit
Lähetä kommentti