Punaherukkamuffinit (G)


Joka vuotinen Roosa nauha -keräys on jälleen käynnissä. Sweet Food O'Mine -blogin Sari sekä Dr. Sugar -blogin Jinna ja Jonna keräsivät ruoka- ja leivontabloggaajat yhteen ja käynnistivät yhteisen Roosa nauha -keräyksen. Osallistumalla Roosa nauha -keräykseen tuet naisten syöpätautien tutkimusta. Bloggaajien keräys on auki 25.10.2019 asti, mutta varsinainen Roosa nauha -keräys jatkuu marraskuun 3. päivään asti. Käykää ihmeessä osoittamassa tukenne tärkeän asian puolesta.

Olen leiponut näitä punaherukkamuffineita nyt ainakin kolme kertaa peräkkäin. Yhden satsin tein ystäväni vauvakutsuille, toinen meni erään toisen ystävän tupaantuliaisiin ja yhden leivoin ihan vain kotona syötäväksi. Ei siis tarvitse varmaan sanoa, että suosittelen lämpimästi testaamaan! Pehmeä marenki ja kirpeät punaherukkasattumat vaniljaisen muffinitaikinan seassa on vain älyttömän hyvä yhdistelmä. Kaiken lisäksi itse muffinit syntyvät todella pienellä vaivalla. Vain sekoittamalla ainekset ilman vatkaamista.



Punaherukkamuffinit
noin 48 minimuffinssia
1/4 dl rypsiöljyä
2 dl ranskankermaa
2 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1 tl leivinjauhetta
(ripaus ksantaania)
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
3 dl (200 g) punaherukoita

Sekoita kaikki kosteat aineet ja sokeri yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet kosteiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi punaherukat. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 9 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 


Sveitsiläinen marenki
3 valkuaista
1 3/4 dl sokeria

Erottele valkuaiset kuumuutta kestävään kulhoon ja mittaa sekaan sokeri. Nosta kulho kuuman vesihauteen ylle ja sekoittele tasaiseksi. Lämmitä ja sekoittele valkuais-sokeriseosta vesihauteen yllä niin kauan, että kaikki sokerikiteet ovat liuenneet.

Kun sokeri on liuennut, nosta kulho pois vesihauteesta ja vaahdota kuohkeaksi marengiksi. Vatkaa marenkia niin kauan, että se on huoneenlämpöistä. Kaavi marenki pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.




Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit