Omenakinuskipavlova (G)



Tätä resepti-ideaa olen makustellut mielessäni jo viime syksynä ja viimein sain sen toteutettua. Pavlova on yksi jälkiruokasuosikeistani. Tällä kertaa tein marenkipohjan fariinisokerista. Pohja sai täytteeksi kanelisen omenatäytteen sekä kinuskikastiketta fudgekarkeista sulatettuna. Kuulostaako hyvältä?

Fariinimarenkipohja
4 valkuaista
2 1/2 dl fariinisokeria

Erottele valkuaiset ja mittaa fariinisokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Nosta kulho vesihauteen ylle. Kuumenna ja sekoittele niin kauan, että kaikki sokerikiteet on sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vaahdota marenki kovaksi vaahdoksi. Jatka vaahdottamista niin kauan, että marenki on huoneenlämpöistä. Kasaa marengista halkaisijaltaan 24-26 cm keko leivinpaperin päälle. Jätä keko keskeltä hieman matalammaksi kuin reunat, jotta täytteelle on tilaa. Kuivata marenkipohjaa noin 120 asteisessa uunissa 1,5 tuntia. 

Omenatäyte
450 g kotimaisia omenoita
25 g voita
3/4 dl fariinisokeria
 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä

Kuori omenat ja kuutio pieneksi. Sekoita omenakuutioiden joukkoon fariinisokeri ja mausteet. Paista omenakuutioita pannulla voissa sen verran, että ne hieman pehmenevät sekä sokeri sulaa. Anna jäähtyä.

Lisäksi
2 dl vispikermaa
vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.

Kinuskikastike
8 fudgepalaa (irtokarkeista)
2 rkl vettä

Kinuskikastike jähmettyy jäähtyessään, joten valmista se viimeisenä juuri ennen pavlovan kasaamista. Pilko fudgeja pienemmiksi paloiksi. Laita fudgepalat kattilaan veden kanssa. Lämmitä miedolla lämmöllä niin, että fudget sulavat veden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kasaa marenkipohjan päälle ensin kermavaahto sitten omenakuutiot ja viimeistele kinuskikastikkeella.




Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit