Suffelisuklaakakku


Suklaatuorejuustokakku, jonka sisään on piilotettu rapeita Suffeli palleroita. Niitä perinteisiä ja myös uusia suolaisia Suffeli Salty Snacks. Tässä kakussa ei muuten ole liivatetta ollenkaan. Suklaa jähmettää kakkua tarpeeksi, jotta se pysyy kasassa. 

Huomioithan, että resepti on hyvin pienelle 16 cm kokoiselle kakulle. Tuplaamalla ohjeen määrät, saat sopivan kokoisen kakun 22-24 cm vuokaan. 

Keksipohja
100 g keksejä
40 g voita

Leikkaa 16 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat. Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita keskenään. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.


Suffelitäyte
2 dl vispikermaa
100 g maitosuklaata
100 g tuorejuustoa
1 pss Suffeli Puffi Snacks
1 pss Suffeli Salty Snacks

Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja sekoita sula suklaa ja tuorejuusto keskenään. Sekoita lopuksi tuorejuusto-suklaaseos ja kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan muutamassa erässä ja ripottele väliin suffeleita. Jätä suffeleita myös kakun päälle ripoteltavaksi! Pohjalle ja päälimmäiseksi tulee täytevaahtoa.  Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli. Kaada jähmettyneen kakun päälle reilusti suffeleita.

Kakkua ei kannata tehdä kovin paljoa etukäteen. Tein itse kakun perjantai-iltana ja lauantaina suffelit olivat vielä rapeita, mutta sunnuntaina ne olivat jo pehmentyneet.  Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit