Tonnikalarieskapiirakka
Muutama vuosi takaperin Kinuskikissa julkaisi blogissaan voileipäpiirakkareseptin. Ihastuin ideaan välittömästi. Ohjeessa leipäpohja paistetaan piirakkavuoassa, pohjan päälle tehdään omaan makuun oleva täyte ja sen päälle kasataan salaattiaineksia. Olen tehnyt piirakkaa Kinuskikissan ohjeella useamman kerran, mutta olen jäänyt pohtimaan saisiko pohjan korvattua jollain vielä helpommalla ratkaisulla. Kuitenkin niin, että se leivotaan itse eikä esimerkiksi käytetä valmiita leipäpaloja.
Aiemmin tänä vuonna vastaan tuli Pullahiiren rieskarullaohje, jossa rulliin käytettävä rieska on tehty perunamuusista. Ajattelin oitis, että tässä saattaisi olla ratkaisu voileipäpiirakan pohjaksi. Teen perunamuusia varsin harvoin, joten halusin tehdä ohjeen ilman, että ensin täytyy ryhtyä muusin tekoon. Varsin luonnollinen vaihtoehto perunamuusin korvaajaksi on valmiit perunamuusijauheet. Kaikki taitavat tuntea Pohjolan perunan Mummon muusijauheet? Muusijauheiden lisäksi he valmistavat perunahiutalevalmisteita, jotka sopivat rieskan leipomiseen äärimmäisen hyvin. Heiltä löytyi jo valmiina ohje perunarieskoille, jota käytin reseptissä pienin muutoksin.
Tämän helpommaksi ei leipominen enää tule. Pohjan aktiivinen valmistusaika oli alle 10 minuuttia. Uunin lämpeäminenkin kesti kauemmin.
Rieskapohja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
Öljyä vuoan voitelemiseen
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina öljytyn piirakka vuoan pohjalle ja pistele haarukalla. Paista pohjaa 250 asteessa noin 10 min. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
Vinkki: Taikina riittää perinteisen kokoiseen piirakkavuokaan. Jos haluat käyttää koko perunahiutalepussin, tee taikina tuplana ja paista loput taikinasta rieskoina (3 kpl) pellillä.
Tonnikalatahna
1 prk tonnikalaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia
ripaus sitruunapippuria
Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Päälle
Salaatinlehtiä
Kurkkua
Kirsikkatomaatteja
Mozzarellaa tai fetajuustoa
Balsamicokastiketta
Irrottele pohja vuoasta ennen täyttämistä. Näin palojen ottaminen valmiista piirakasta on helpompaa. Levitä rieskapohjan päälle tonnikalatahna. Kokoa tahnan päälle salaattiainekset ja viimeistele balsamicokastikkeella.
Piirakan voit täyttää myös muilla täytteillä oman makusi mukaan. Tulen julkaisemaan myös toisen täytevaihtoehdon piakoin. Kannattaa pysyä kuulolla!
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Kommentit
Lähetä kommentti