Unelmien Geisha-kakku


Näyttävän kakun tekeminen ei aina ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Tämä kakku on siitä hyvä esimerkki. Pohjan tekeminen on äärettömän helppoa, koska kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja lykätään kakkuvuoassa uuniin paistumaan. Täytevaahtokin valmistuu supernopeasti. Täytevaahto on lisäksi sen verran jämäkkää, että kakun voi kuorruttaa käytännössä heti täyttämisen jälkeen. Kakku kuorrutetaa mokkapalojen vaahdotetulla kuorrutteella. Lisäksi kakun koristelu on hyvin pelkistetty, et tarvitse mitään erikoisleivontavälineitä sen toteuttamiseksi. Koristeina on Lidlin pakastemacaroneja, pilkottua Geishaa, Fazerin Praline -keksejä, Pandan mustaherukkalakritsipalloja (nämä oli ilmeisesti myynnissä vain jouluna?), tuoreita vadelmia sekä Mimiksen laukkaneilikoita.


Suklaapohja
1/4 dl rypsiöljyä
2 dl ranskankermaa
2 munaa
2 dl fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki kosteat aineet ja fariinisokeri yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet kosteiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun 16 cm kokoiseen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin.



Geisha-täyte
1/2 dl vispikermaa
1 levy (á 121 g) Geisha Cappuccino -suklaata
1/2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa

100-200 g kotimaisia pakastevadelmia

Sulata suklaa. Vaahdota kerma, vatkaa mukaan myös mascarpone. Yhdistä sulatettu suklaa vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.


Kakun kokoaminen
Kostutus
1 1/2 dl kahvia
1/2 rkl sokeria

Keitä kahvia sen verran, että se riittää myös kuorrutteeseen. Makeuta kostutukseen käytettävä kahvi sokerilla. 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja ja annostele puolet täytteestä pohjan päälle. Painele täytteen joukkoon jäisiä vadelmia. Toista seuraava täyteväli samalla tavalla. Laita päälimmäiseksi viimeinen kakkupohjan osa ja kostuta sekin. Laita kakku jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Valmista sillä aikaa kuorrute. 

Kuorrute
200 g voita
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia

Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeriseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvi pienissä erissä vaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kuorruta ja koristele kakku. 


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit