Mustaherukkajäätelö (M)


Herkullinen, värillään hurmaava mustaherukkajäätelö syntyy parista yksinkertaisesta raaka-aineesta ja on muun muassa täysin maidoton. Resepti on pohjimmiltaan hyvin helppo, ei kannata säikähtää tekemiseen tarvittavaa lämpömittaria ja sokeriliemen keittämistä. Kuuman sokeriliemem ja valkuaisvaahdon avulla saadaan aikaiseksi unelman pehmeä italialainen marenki, joka takaa jäätelön pehmeyden myös jäisenä. 


Mustaherukkajäätelö
300 g mustaherukoita
3 valkuaista
220 g sokeria
1 dl (100 g) vettä

Soseuta mustaherukat. Laita sose jääkaappiin marengin valmistamisen ajaksi.

Valmista marenki. Laita valkuaiset kuumuutta kestävään vatkauskulhoon. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Aseta kattila hellalle lämpömittarin kera. Anna seoksen lämmetä noin 110 asteiseksi ja aloita valkuaisten vaahdottaminen. Jatka sokeriliemen lämmittämistä valkuaisten vaahtoutuessa. Kun sokeriliemi saavuttaa 120 astetta, nosta kattila hellalta ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan samalla vatkaten vaahtoa keskiteholla. Jatka vaahdon vatkaamista keskiteholla niin kauan, että vaahto on jäähtynyt noin huoneenlämpöiseksi. Sekoita mustaherukkasose marengin kanssa ja kauho seos reilun litran kokoiseen astiaan. Pakasta vähintään yön yli. 

Vinkki: Sokeriliemen lämpötila kohoaa sataan asteeseen melko nopeasti, mutta siitä eteenpäin tuskallisen hitaasti. Se kuuluu asiaan, joten täytyy vain malttaa odottaa. 110 asteen jälkeen lämpötilan nousu on taas rivakampaa. Sokerilientä ei tarvitse hämmentää ollenkaan kuumennuksen aikana. 


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit