Punaherukkalimonadi

Itse tehty punaherukkalimonadi on herkullista ja juuri niin makeaa kuin itse haluat. Testaa myös itse tehty raparperilimonadi.

Punaherukkalimonadi
1 l punaherukoita
6 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

1-1 1/2 l kivennäisvettä

Huuhtele punaherukat ja laita ne kattilaan muiden ainesten kanssa. Lämmitä kiehumispisteeseen ja anna porista 5-10 minuuttia, niin että punaherukoiden väri haalenee. Voit kiehumisen aikana painella herukoita kattilan reunaa vasten, jotta ne rikkoutuvat. Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois. Kaada mehu siivilään ja anna valua rauhassa. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja laimenna kivennäisveden kanssa, suurinpiirtein yhtä paljon kumpaakin.

Tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.

Reseptillä saat noin 8 dl punaherukkamehutiivistettä.
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit