Fudgesuklaahippukeksit


Tällaiset keksit on ollut testilistalla jo pidemmän aikaa. Suklaahippukeksi, fudge ja ripaus sormisuolaa on pettämätön yhdistelmä. Testasin keksejä myös niin, että sekoitin pilkotut fudgepalat taikinaan, mutta siinä kävi juuri niinkuin arvelin. Osassa kekseistä fudget sulivat kekseistä ulos ja kovettuivat. Kuoruttaminen oli siis ehdottomasti parempi tapa säilyttää fudgen pehmeys (ja tasamuotoiset keksit). 


Fudgesuklaahippukeksit
noin 20 kpl

110 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria 
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 mm ruokasoodaa
2 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g tumma tai maitosuklaata

Päälle
90 g (6 kpl) irtokarkkifudgeja
2 tl vettä
sormisuolaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita mukaan muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi pieniksi paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Laita pallot vähintään tunniksi jääkaappiin viilenemään. 

Paista jääkaappikylmiä keksipalloja 175 asteisessa uunissa sen verran, että keksit ruskettuvat hieman, uunista riippuen noin 11 minuuttia. Anna keksien olla pellillä vielä muutama minuutti uunista ottamisen jälkeen ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Pilko fudget pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon veden kanssa. Sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä pätkissä aina välissä sekoittaen. Sulatus täytyy tehdä varovasti, koska fudget palavat herkästi. Lusikoi (tai jos haluat siistimmän jäljen, pursota) sula fudge keksien päälle ja ripottele sormisuolaa.  



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit