Lohisalaattipiirakka (G)


Salaattipiirakat on täydellinen suolainen leipomus. Se sopii välipalaksi arkena, mutta käy hyvin myös juhlapöytään. Täytevaihtoehtoja on rajattomasti. 
 
Aiemmin olen tehnyt vastaavia piirakoita perunarieskapohjalla kunnes löysin Perinneruokaa prkl -blogista röstipizzaohjeen. Siinä paistetaan perunaraasteesta ja sipulista ohut pohja uunissa, joka täytetään kylmillä täytteillä. Olen tehnyt röstipizzaa muutaman kerran ja jossain vaiheessa hoksasin, että samaa pohjaa voi hyvin käyttää myös salaattipiirakassa. Reseptin kuvat on parin vuoden takaa, joten niissä näkyy perunarieskapohja, jonka ohje löytyy tonnikalarieskapiirakan yhteydestä. Suosittelen lämpimästi testaamaan myös tätä röstipohjaa, vaikka se viekin hieman enemmän aikaa.

Pohja
400 g kiinteää perunaa
1 muna
1/2 sipuli
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Kuori perunat ja raasta ne raastimen karkeinta terää käyttäen. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Lisää puristetun raasteen joukkoon loput aineksista ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakka vuoka ja taputtele taikinamassa tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 225 asteessa noin 20-30 min.

Täyte
50 g ruohosipulituorejuustoa
120 g smetanaa tai creme fraichea
1/2 sipuli
ripaus sitruunapippuria
ripaus suolaa
2 tl sitruunamehua

Pilko sipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.

Päälle
Salaatinlehtiä
Kurkkua
Kirsikkatomaatteja
Herneitä
150 g kylmäsavulohta

Irrottele pohja vuoasta ennen täyttämistä. Näin palojen ottaminen valmiista piirakasta on helpompaa. Levitä täyte pohjan päälle. Kokoa tahnan päälle salaattiainekset ja kylmäsavulohisiivut.




Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit