Itse tehdyt lakritsisuklaapallot

Lakupallot, nämä viime vuosien villitykset. Mun suosikkilakupallo koostuu salmiakkilakritsista, maitosuklaasta ja salmiakkisesta lakritsijauheesta. Tällaisia täydellisiä lakupalloja löytyi aiemmin Punnitse & Säästä -kaupoista enkä ole enää löytänyt samoja lakupalloja muualta. Tämän vuoksi päätin tehdä pallot itse. Itse tekemällä saat valittua juuri sinun lempiraaka-aineet ja pystyt tarpeen mukaan huomioimaan myös erikoisruokavaliot. Halutessasi voit tietenkin vaihtaa lakritsijauheen esimerkiksi marjajauheeseen!


Lakritsisuklaapallot
 lakritsia*
suklaata*
(salmiakki)lakritsijauhetta*

Leikkaa lakritsi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sulata suklaa. Pyörittele lakritsipalat suklaassa yksitellen ja aseta leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Laita pallot jääkaappiin 5 minuutiksi, jotta suklaa jähmettyy. Pyörittele pallot lakritsijauheessa ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin. Säilytä valmiit pallot huoneenlämmössä.

*Ainesten määrä riippuu siitä paljonko haluat palloja tehdä. Minulla oli 60 g lakritsia, 75 g suklaata ja 1 pss Apteekin Salmiakki -jauhetta (tätä jäi reilusti yli). 



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit