Paistettu Kinder-juustokakku

 

En ole koskaan aiemmin leiponut paistettua juustokakkua. Ensimmäisen palan maistettua taisin jo kertaalleen sanoa, että ei tarvitse tehdä toiste vaan pitäydyn hyydytetyissä juustokakuissa. Tein kakun tiistaina aamusta ja kakku korkattiin keskiviikkona aamulla. Kakkua jäi vielä seuraavillekin päiville ja totta se on, että tällaisten kakkujen maku vain paranee ajan myötä. Saattaa olla, että tämä ei kuitenkaan jää viimeiseksi paistetuksi juustokakuksi, jonka leivon. Sen verran maukas se oli parin päivän tekeytymisen jälkeen.

Kakun voi paistaa joko vesihauteessa tai ilman haudetta. Hyviä vinkkejä vesihauteessa paistamiseen löytyy Pullahiiren-blogista. Aloitin paistamisen vesihauteessa, mutta luovuin siitä noin 20 minuutin jälkeen kun vaikutti siltä, että vesi oli päässyt falskaamaan folioiden ohi. Tuli oikein hyvä paistotulos ilman haudettakin.

Paistettu Kinder-juustokakku

Pohja
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Vuoraa 20 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jos paistat kakun vesihauteessa, vuoraa kakkuvuoka ulkopuolelta parilla kerroksella foliota. 

Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele keksimuru kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa 10 minuuttia.

Täyte
70 g tummaa suklaata
70 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
2 munaa 

Sulata suklaat omissa kulhoissa. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, kerma ja sokeri. Lisää mukaan munat yksitellen ja sekoita sen verran, että massa on tasaista. Jaa massa kahteen osaan ja sekoita toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja toiseen valkosuklaa. Kaada massat keksipohjan päälle vuorotellen ja sekoita varovasti marmorikuvioinnin aikaansaamiseksi.

Paista kakkua 160 asteisessa uunissa noin 45 min, minkä jälkeen sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön vielä tunniksi. Anna kakun jäähtyä ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokaudeksi.

Koristelu
Pilko koristeeksi erilaisia Kinder-suklaita. Tässä kakussa on yksi Kinder-muna ja kaksi Kinder Maxi -patukkaa sekä hieman pakastekuivattua vadelmaa.

Suosittelen leipomaan kakun hyvissä ajoin. Jos aiot tarjoilla kakun lauantaina, paista se jo torstaina.
 
 

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit