Porkkanakakku



Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan aiemmin leiponut porkkanakakkua tai porkkanapiirakkaa. Olen kuvitellut, että se ei ole minun makuuni. Kuinka väärässä olinkaan, kun viimein suostuin maistamaan porkkanapiirakkaa. Versio, jota maistoin oli pähkinätön. Ehkä juuri porkkanapiirakkaan yleensä kuuluvat pähkinät oli isoin syy, miksi en ole aiemmin ollut niin innokas edes maistamaan sitä. Tässä kakussa ei pähkinöitä siis ole. Sen sijaan kakkuun on lisätty makua antamaan appelsiinin kuoriraastetta. Taikinaresepti on lainattu Kinuskikissalta.

Taikina
2 dl porkkanaraastetta
Yhden appelsiinin kuoriraaste
100 g voita
1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kuori ja raasta porkkanat. Raasta myös appelsiinin kuori. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Sekoita mukaan munat yksitellen. Lisää joukkoon vuorotelleen jauhot, porkkanaraaste ja appelsiinin kuoriraaste. Kaada taikina voideltuun 16 cm kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 min. Kokeile välillä tikulla kakun kypsyyttä. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutamista.


Kuorrutetta valmistaessa on tärkeää, että kaikki ainekset olisivat huoneenlämpöisiä. Näin kuorrute ei muutu niin helposti kokkareisksi. 

Kuorrute
75 g margariinia tai voita
150 g tuorejuustoa
2 1/4 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
suolaa

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sekoita mukaan tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri pienissä erissä ja lopuksi sitruunamehu ja ripaus suolaa. 

Halkaise jäähtynyt porkkanakakkupohja kahteen osaan ja levitä täytettä pohjien väliin sekä kakun päälle. 

Värjäsin osan kuorrutteesta oranssiksi ja osan keltaiseksi, näitä sitten pursotin kuorrutteen päälle koristeeksi. Ripottelin koristeeksi myös murennettua pohjaa ja confetti-strösseleitä. 


Kommentit