Pehmeä piparkakku



Jos et niin välitä valmiista pipareista, vaan enemmänkin piparitaikinasta, tämä resepti on sinulle! Resepti on ihanan helppo ja lopputuloksena syntyy hurmaava piparin makuinen pehmeä kakku. Kakun kuori paistuu rapeaksi, mutta kakku jää sisältä ihanan pehmeäksi. Tein kakun pieneen kuivakakkuvuokaan, jos haluat paistaa kakun normaalikokoisessa kuivakakkuvuoassa, suosittelen tuplaamaan reseptin määrät. Resepti on hieman muokattu versio Maku-lehden reseptistä.


Pehmeä piparikakku
125 g voita tai margariinia
1 3/4 dl fariinisokeria
1 muna
1/2 dl (tummaa) siirappia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia*
1/2 tl jauhettua inkivääriä*
1/2 tl jauhettua neilikkaa*
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

*voit vaihtoehtoisesti käyttää valmista piparkakkumausettta 2 tl.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Kaada taikina öljyttyyn, maksimissaan 1 litran kokoiseen vuokaan. Paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, tarkista kypsyys puutikulla. 

Anna jäähtyä ja nauti glögin kera! Kakku on parhaimmillaan leivontapäivänä.


Kommentit

  1. Tätähän pitää kokeilla! ��

    VastaaPoista
  2. Siis miten mielettömän kaunis kuva jälleen ♥ Ja varmasti todella herkullinen kakku, nam!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti