Fanny-vanukaskakku (G)


27.8.2020 Resepti julkaistu uudestaan päivitetyillä kuvilla ja pienillä reseptimuutoksilla. 

Valio toi tänä keväänä uudelleen markkinoille kaivatut Fanny-vanukkaat. Hävettää hiukan myöntää, mutta minulla ei ole mitään aiempaa muistikuvaa näistä vanukkaista lapsuudestani. Kovin kaivattuja nämä kuitenkin tuntuivat olevan, joten täytyihän minunkin niitä nyt testata. Näistä kahdesta mausta suosikkini on ehdottomasti kinuski!

 Mieleeni juolahti ajatus helposta hyydykekakusta, johon makua antaa Fanny-vanukkaat. Tämä kakku on todella helppo tehdä. Kakkupohjataikina valmistuu yhdessä astiassa ja täytevaahdotkin valmistuvat nopeasti.



Fanny-vanukaskakku
 
Browniepohja
50 g voita
75 g suklaata
1 dl tummaa sokeria (esim. fariini tai muscovado)
1 muna
ripaus suolaa
2 tl kaakaojauhetta
3/4 dl mantelijauhoja
1/4 dl gluteenittomia jauhoja
 
Sulata kattilassa voi ja suklaa. Sekoita mukaan sokeri ja muna. Yhdistä loput ainekset keskenään ja lisää kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina 20 cm* kokoisen vuoan pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
 
*Kuvan kakku on tehty 18 cm kokoiseen vuokaan, mutta suosittelen käyttämään 20 cm kokoista vuokaa, jolloin kakusta ei tule niin korkea, mutta se pitää paremmin muotonsa. Täytteestä tulee melko muhkea, joten matalareunaisen vuoan kanssa kannattaa käyttää reunakalvoa tuomassa lisää korkeutta vuoalle. 18 cm vuoan kanssa käytetty 8 cm korkuinen reunavuoka oli juuri ja juuri tarpeeksi korkea.
 
Kinuskisuklaavanukastäyte
8 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 prk (500 g) Fanny-kinuskivanukasta
1 prk (500 g) Fanny-suklaavanukasta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen**. Vaahdota kerma ja sekoita mukaan vaniljatuorejuusto sekä vaniljasokeri. Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kinuskivanukas ja toiseen suklaavanukas. Laita suklaatäyte jääkaappiin odottamaan.

Liota puolet liivatteista kuumennettuun 1 rkl:seen vettä. Sekoita liivateseos kinuskivaahdon joukkoon ja kaada täyte vuokaan browniepohjan päälle. Anna ensimmäisen täytekerroksen hyytyä jääkaapissa hetki (noin puoli tuntia) ennen kuin valmistat toisen täytekerroksen. Kun ensimmäinen kerros on hieman jämäköitynyt, lisää suklaavaahdon joukkoon loput liivatteet samalla tavoin kuin kinuskivaahtoon ja kaada kinuskitäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
 
**Voit vaihtoehtoisesti laittaa ensin pehmenemään ensimmäisen täyteväliin tarvittavat liivatteet ja pehmentää toisen täytevälin liivatteet vasta sitten kun niitä todella tarvitset. Laita silloin liivatelehdet likoamaan noin 10 minuuttia ennen toisen täytteen tekemistä. Tämä kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos täytevälien kokoamisen välissä menee enemmän kuin puoli tuntia aikaa. 
 
Koristele kakku esimerkiksi kermapursotuksilla, sulatetulla suklaalla ja pieniksi pilkotuilla fudge-paloilla.

 


Kuvista voi huomata, että kakku pullistuu hieman kun kakun ottaa pois vuoasta. Sen vuoksi suosittelen, ettei kakkua kannata ottaa vuoasta turhan aikaisin pois. Jos olet kuljettamassa kakkua, irrota kakku vuoasta vasta tarjoilupaikalla. 

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Tää on ihan huikee idea laittaa näitä vanukkaita kakkuun, NAM ♥ Instassa tätä jo ihailin, näyttää ihan superherkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Mikähän meni pieleen mulla? Tein tätä eilen. Vanukkaat ei hyytyneet ja liivate oli menny aivan klimpiksi, ja koko kakku oli ihan syömäkelvoton. Kyllä itketti! Onko ajatuksia missä meni pieleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, todella harmillista kuulla, ettei kakku onnistunut. :/ Äkkiseltään en keksi mitä on voinut tapahtua, jos liivatteet ovat klimppiytyneet kakussa sen jälkeen kun ne on saatu sekoitettua massaan. Onko liivatteiden lisäämisen yhteydessä sattunut jotain: oliko liivateliemi täysin "sulaa" ennen kuin sekoitit sen täytevaahdon joukkoon, saitko liivateliemen sekoitettua tasaiseksi täytteen kanssa ennen vuokaan laittamista? Nämä kaksi vaihtoehtoa ovat ehkä yleisimmät ongelmat liivatteen kanssa toimiessa.

      Poista

Lähetä kommentti