Fanny-vanukaskakku


Valio toi tänä keväänä uudelleen markkinoille kaivatut Fanny-vanukkaat. Hävettää hiukan myöntää, mutta minulla ei ole mitään aiempaa muistikuvaa näistä vanukkaista lapsuudestani. Kovin kaivattuja nämä kuitenkin tuntuivat olevan, joten täytyihän minunkin niitä nyt testata. Näistä kahdesta mausta suosikkini on ehdottomasti kinuski!

 Mieleeni juolahti ajatus helposta hyydykekakusta, johon makua antaa Fanny-vanukkaat. Tämä kakku on todella helppo tehdä. Kakkupohjataikina valmistuu yhdessä astiassa ja täytevaahdotkin valmistuvat nopeasti.


Fanny-vanukaskakku

Browniepohja
50 g voita
75 g suklaata
1 dl (muscovado)sokeria
1 muna
ripaus suolaa
2 tl kaakaojauhetta
3/4 dl mantelijauhoja
1/4 dl vehnäjauhoja

Punnitse voi kattilaan ja sulata. Sulata voin joukkoon suklaa ja sekoita. Lisää mukaan kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina noin 20 cm kokoisen vuoan pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min.

Kinuskisuklaavanukastäyte
8 liivatetta
1 prk Flora vispiä
100 g vaniljatuorejuustoa
1 prk (500 g) Fanny-kinuskivanukasta
1 prk (500 g) Fanny-suklaavanukasta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita mukaan vaniljatuorejuusto sekä vaniljasokeri. Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kinuskivanukas ja toiseen suklaavanukas. Laita suklaatäyte jääkaappiin odottamaan.

Liota puolet liivatteista kuumennettuun 1 rkl:seen vettä. Sekoita liivateseos kinuskivaahdon joukkoon ja kaada täyte vuokaan browniepohjan päälle. Anna ensimmäisen täytekerroksen hyytyä jääkaapissa hetki ennen kuin valmistat toisen täytekerroksen. Kun ensimmäinen kerros on hieman jämäköitynyt, lisää suklaavaahdon joukkoon loput liivatteet samalla tavoin kuin kinuskivaahtoon ja kaada kinuskitäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.


Koristelin kakun kermapursotuksilla, sulatetulla suklaalla ja kinuskikastikeraidoilla. Kinuskikastikeraidat eivät olleen hyvä ratkaisu, koska ne "sulivat" kakun päälle. Kannattaa siis pitäytyä suklaassa ja kermavaahdossa koristeiden suhteen.


Kommentit

  1. Tää on ihan huikee idea laittaa näitä vanukkaita kakkuun, NAM ♥ Instassa tätä jo ihailin, näyttää ihan superherkulliselta! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti