Fazerina-kakku / Appelsiinisuklaakakku


Fazerina-kakku syntyy helposti sekoittamalla ainekset yhteen ilman vatkainta. Öljy tekee kakusta ihanan pehmeää myös jääkaappikylmänäkin. Vaihtamalla suklaan toiseen saat helposti muunnettua reseptistä uusia versioita. Kokeile vaikka Geishaa tai Pätkistä!


Fazerina-kakku
137 g Fazerinaa (1 levy ja 1 suklaapatukka)
1 appelsiinin kuoriraaste
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl öljyä
3 munaa
2 dl kermaa

Pilko suklaa pienemmiksi paloiksi ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita mukaan öljy sekä kerma. Lisää kosteiden aineiden joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori sekä pilkottu suklaa. Kaada taikina voideltuun/öljyttyyn kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.



Päälle
100 g Fazerinaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa keskiteholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Valuta sula suklaa jäähtyneen kakun päälle ja koristele esimerkiksi appelsiinin kuorisuikaleilla ja strösseleillä.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa

Kommentit

  1. Kuinka paljon suklaata laitetaan pilkottuna, kakkuun sisälle ? Paljonko sulatetaan päälle ?( grammoina ) ? Ohjeessa lukee, että yksi levy ja yksi patukka. Levy painaa 121g ja patukka 37g.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinan sekaan tulee tuo noin 137 g ja päälle 100 g (mainittu taikinareseptin jälkeisen kuvan jälkeen erikseen). Suklaalevyn kokoa on näköjään muutettu reseptin julkaisun jälkeen (ollut aiemmin 100 g). Eli nykyisellä levykoolla ostaisin kaksi levyä, joista laittaisin noin 140 g kakkutaikinan sekaan ja loput noin 100 g sulattaisin kakun päälle.

      Poista
  2. Minkä kokoinen kakkuvuoka?

    VastaaPoista
  3. Kiinnostaa, mitä öljyä tuossa käytetty?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti