Fazerina-kakku / Appelsiinisuklaakakku


Fazerina-kakku syntyy helposti sekoittamalla ainekset yhteen ilman vatkainta. Öljy tekee kakusta ihanan pehmeää myös jääkaappikylmänäkin. Vaihtamalla suklaan toiseen saat helposti muunnettua reseptistä uusia versioita. Kokeile vaikka Geishaa tai Pätkistä!


Fazerina-kakku
137 g Fazerinaa (1 levy ja 1 suklaapatukka)
1 appelsiinin kuoriraaste
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl öljyä
3 munaa
2 dl kermaa

Pilko suklaa pienemmiksi paloiksi ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita mukaan öljy sekä kerma. Lisää kosteiden aineiden joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori sekä pilkottu suklaa. Kaada taikina voideltuun/öljyttyyn kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.



Päälle
100 g Fazerinaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa keskiteholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Valuta sula suklaa jäähtyneen kakun päälle ja koristele esimerkiksi appelsiinin kuorisuikaleilla ja strösseleillä.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa

Kommentit