Mantelinougatpalat (G) (M)


Omiin joulun suklaasuosikkeihin kuuluvat ehdottomasti Pandan Enkeli-suklaapatukat. Jos ne ovat myös sinun herkkujasi, niin kannattaa ottaa tämä resepti talteen! Nämä herkut nimittäin muistuttavat niitä hyvin paljon. Oikeissa Enkeli-patukoissa ei kylläkään ole mantelia. Ensi kerralla kokeilen lisätä nougatmassaan hieman enemmän suklaata sekä mantelijauhetta. Uskon, että silloin paloista tulee hyvin samankaltaisia kuin Tupla-patukat, jotka kuuluvat myös suosikkeihini. Reseptin perustana käytin Kinuskikissan suklaanougatkonvehtien ohjetta.

Nämä ovat ehdottomasti parhaita itse tehtyjä karkkeja, joita olen tehnyt!Nougat
2 valkuiaista
2 1/2 dl glukoosisiirappia
3 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl vettä
50 g (maidotonta) tummaa suklaata
1 dl mantelijauhetta

Vuoraa noin 17cm x 25 cm kokoinen vuoka kevyesti öljytyllä leivinpaperilla. Erottele valkuaiset puhtaaseen (mielellään metalliseen) yleiskoneen kulhoon. Sekoita keskenään sokeri, glukoosisiirappi sekä vesi ja kaada kattilaan. Lämmitä seos 150 asteiseksi. Seoksen lämmetessä sulata suklaa ja mittaa mantelijauhe valmiiksi.

Ala vaahdottaa valkuaisia kun sokeriseoksen lämpötila on hieman alle 140 astetta. Ota kattila pois liedeltä heti, kun lämpömittari näyttää 150 astetta. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan keskiteholla vatkaten. Jatka vatkaamista ja parin minuutin päästä lisää vaahdon joukkoon sula suklaa sekä mantelijauhe. Vatkaa vielä muutaman minuutin ajan, jotta massa hieman jäähtyy. Kaavi massa esivalmisteltuun vuokaan ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Massa on todella tahmeaa, joten kannatta öljytä nuolija, jolla kaavit massan vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuorrutus
mantelirouhetta
150 g (maidotonta) tummaa suklaata tai maitosuklaata

Leikkaa öljytyllä veitsellä jäähtyneestä nougatlevystä haluamasi kokoisia paloja. Voit muotoilla paloja tasaisemman muotoisiksi käsin. Itse leikkasin noin 1,5 cm x 2 cm kokoisia paloja ja sain niitä noin 30 kpl. Sulata* kuorrutesuklaa ja dippaa jokainen pala suklaassa. Ripottele päälle mantelirouhetta ja jähmetä jääkaapissa.

Palat kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta ne ovat helpommin syötävissä, kun ne ovat hiukan lämmenneet huoneenlämmössä.

*Suklaa kannattaa sulattaa niin, ettei sen temperointi kärsi, eli lämpötila ei saa nousta liian korkeaksi. Itse sulatin pieniksi paloiksi rouhitun suklaan kädenlämpöisessä vesihauteessa. Voit lukea lisää suklaan temperoinnista esimerkiksi täältäTiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa

Kommentit