Veriappelsiiniposset (G)


Veriappelsiinisesonki on vielä hetken käsillä, joten nyt kannattaa vielä hyödyntää tätä harvinaista herkkua.

Tarjosin tupareissani näitä minikokoisia veriappeliisinipossetteja, joka on eräänlainen hyydytetty jälkiruoka. Hapan sitrushedelmän mehu hyydyttää kerman, et siis tarvitse liivatetta. Vain kermaa, sokeria ja sitrushedelmiä. Tätä helpompaa jälkiruokaa tuskin on olemassa! Blogistani löytyy jo aiemmin limeposset-resepti. Veriappelsiini sopii täydellisesti myös pavlovan täytteeksi, katso siihen resepti täältä.

Tupareissa oli tarjolla muitakin herkkuja, joten tein tarjottavat minikokoisina. Hyydytin possetit snapsilaseihin, jolloin reseptistä tuli 12 annosta. Jos possetit ovat ainoa tarjolla oleva jälkiruoka, jakaisin tämän 4-6 annokseen.

Veriappelsiiniposset
12 minikokoista annosta 
4 dl kuohukermaa
2 dl veriappelsiinimehua
(1 sitruunan kuori)
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl sokeria

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuori halutessasi sekaan sitruunan kuoresta suikaleita. Suikaleet siivilöidään myöhemmin pois, joten ne voivat olla reilun kokoisia. Kuori kuitenkin vain kuoren keltaista osaa, valkoinen on kitkerää. Kiehauta seosta sen verran, että sokeri sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita mukaan veriappelsiini- ja sitruunamehu. Jos käytit sitruunan kuorta, siivilöi seos. Kaada annoskuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Tällä reseptillä otan osaa Kokit ja potit -blogin ja Hannan Soppa -blogin uudelleen lanseeraamaan kuukauden ruokahaasteeseen, johon voi osallistua kuka vain! Tässä kuussa aiheena on sitrukset. Kaikki mukaan kokkailemaan.

Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa

Kommentit