Minisitruunamarenkipiirakat (G) (M)


Sitruunamarenkipiirakka on ehdottomasti yksi suosikkileivonnaisiani. Siihen en kyllästy koskaan! Täydellinen yhdistelmä kirpeyttä ja makeaa ja samettisen pehmeää marenkia. Näihin pikaisiin minisitruunapiirakoihin sain idean Instagramista. 

Suosittelen ehdottomasti tekemään sitruunatahnan itse. Toki voit käyttää myös kaupasta saatavaa valmista lemon curdia, mutta mielestäni siitä puuttuu olennaisin osa, eli sitruunan kirpeys. Jos haluaa reseptistä vielä helpomman, marengin voisi korvata marshmallow fluffilla. En ole itse kokeillut tätä, mutta luulen, että se voisi hyvinkin toimia. Jos haluat reseptistä gluteenittoman, käytä gluteenittomia keksejä.

Kurkkaa myös blogista jo löytyvä Passion-sitruunapiirakka, jossa on sitruunan lisäksi passionhedelmää, joka on muuten sesongissa parhaillaan!



Minisitruunapiirakat
10 kpl
(gluteenittomia) Kaurakeksejä

Sitruunatahna (Lemon curd)
1 sitruunan kuoriraaste
2/3 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
1 dl sokeria
2 keltuaista
30 g voita/maidotonta margariinia

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen. Mittaa kattilaan sitruunan mehu sekä kuoriraaste, sokeri sekä keltuaiset. (Säästä munien valkuaiset marenkia varten.) Lämmitä seos kiehuvaksi, jonka jälkeen laske lieden lämpöä ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee. Siirrä kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella matalalla teholla. Kun seos alkaa vaalenemaan, lisää mukaan pehmeä voi/margariini ja vatkaa sekaisin. Säilytä tahna jääkaapissa.


Italialainen marenki
2 valkuaista
145 g (hieman alle 1 1/2 dl) sokeria
2/3 dl vettä

Laita valkuaiset kuumuutta kestävään kulhoon. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Aseta kattilaan lämpömittari ja laita hellalle lämpenemään. Aloita samalla valkuaisten vaahdottaminen. Kun sokeriliemi saavuttaa 120 astetta, nosta kattila hellalta ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan samalla vatkaten keskiteholla. Jatka vaahdon vatkaamista niin kauan, että vaahto on jäähtynyt noin huoneenlämpöiseksi.

Pursota marenki keksien päälle renkaaksi (minä käytin kranssityllaa) ja täytä rengas sitruunatahnalla. 




Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Just tällaisia ohjeita kaipaan jälkkäri- ja kahvipöytään. Ruuanlaitto vie usein kaiken ajan ja jälkkärin pitäisi valmistua helposti ja nopesti, eikä kuitenkaan malttaisi tinkiä ulkonäöstä tai mausta. Curdinkin voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen ja sitä voi käyttää muuhunkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Marengin valmistaminen on tässä reseptissä se työläin/aikaa vievin osuus, mutta sekin on lopulta kovin vaivatonta. :)

      Poista

Lähetä kommentti