Mangovadelmakakku


Kaupallinen yhteistyö Moccamasterin kanssa. Resepti on julkaistu myös Moccamasterin blogissa

Ihanan hempeä, pastellin sävyinen juustokakku mangosta ja vadelmasta kruunaa pääsiäiskattauksen. 

Juustokakut on helppoja tehdä, joskin kaksimakuisessa kakussa on luonnollisesti aina hieman enemmän tekemistä (ja tiskiä) kuin yhden maun kakussa. Mutta usko pois, vaivannäkö palkitaan! Tämä kakku on raikas ja lisäksi myös luonnostaan kauniin värinen.


Mangovadelmakakku

Pohja
150 g kaurakeksejä
60 g voita

Leikkaa 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperipala. Öljyä vuoan reunat, näin valmis kakku irtoaa vuoasta helpommin ja saat kakun reunasta tasaisen. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
1 prk (150 g) vaniljajogurttia

Vaahdota kerma ja sekoita mukaan vaniljatuorejuusto sekä -jogurtti. Jaa vaahto kahteen osaan.

Vadelmatäyte
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 liivatetta
100 g pakastevadelmia
2 tl sokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata vadelmat. Painele sulat vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmapyreen sekaan sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateliemi vadelmapyreen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita vadelmapyree puolikkaan täytevaahdon joukkoon ja kaada kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytää vasteen muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Laitan jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi, ennen kuin jatkat mangotäytteen valmistamista. 

Mangotäyte
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 liivatetta
150 g (noin 1 1/2 dl) mangososetta (esim. Bonne)
2 tl sokeria

Laita liivatelehden kylmään veteen pehmenemään. Sekoita mangososeen joukkoon sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateliemi mangososeen joukkoon Sekoita mangosose toiseen täytevaahdon puolikkaaseen ja kaada kakkuvuokaan vadelmatäytteen päälle. Kopauta vuokaa jälleen pari kertaa pöytää vasten. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.


Vinkki:
- Ulkomaalaiset pakastevadelmat täytyy kuumentaa ennen käyttämistä. Lisää vadelmien joukkoon 1/2 dl vettä ja keitä kattilassa kahden minuutin ajan.
- Täytteiden järjestyksellä ei ole väliä. Jos haluat mieluummin vaaleanpunaisen kakun, tee ensin mangotäyte ja sen päälle vadelmatäyte.
- Voit tehdä kakusta myös pelkän mango- tai vadelmakakun tuplaamalla haluamasi täytteen ainekset.
- Isomman kakun saat, kun käytät 26 cm kokoista vuokaa ja tuplaat kaikki ainekset.Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit