Mangovadelmakakku
Ihanan hempeä, pastellin sävyinen juustokakku mangosta ja
vadelmasta kruunaa pääsiäiskattauksen.
Juustokakut on helppoja tehdä, joskin kaksimakuisessa kakussa on luonnollisesti aina hieman enemmän tekemistä (ja tiskiä) kuin yhden maun kakussa. Mutta usko pois, vaivannäkö palkitaan! Tämä kakku on raikas ja lisäksi myös luonnostaan kauniin värinen.
Mangovadelmakakku
Pohja
150 g
kaurakeksejä
60 g
voita
Leikkaa
20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperipala. Öljyä vuoan reunat,
näin valmis kakku irtoaa vuoasta helpommin ja saat kakun reunasta tasaisen.
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja painele tasaisesti
vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk
(200 g) vaniljatuorejuustoa
1 prk
(150 g) vaniljajogurttia
Vaahdota
kerma ja sekoita mukaan vaniljatuorejuusto sekä -jogurtti. Jaa vaahto kahteen
osaan.
Vadelmatäyte
1 rkl
sitruunamehua
2 1/2 liivatetta
100 g
pakastevadelmia
2 tl
sokeria
Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata vadelmat. Painele sulat
vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmapyreen sekaan sokeri. Kuumenna
sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateliemi
vadelmapyreen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita vadelmapyree puolikkaan
täytevaahdon joukkoon ja kaada kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa
pöytää vasteen muutaman kerran, jotta täyte tasoittuu. Laitan jääkaappiin
jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi, ennen kuin jatkat mangotäytteen
valmistamista.
Mangotäyte
1 rkl
sitruunamehua
2 1/2 liivatetta
150 g
(noin 1 1/2 dl) mangososetta (esim. Bonne)
2 tl
sokeria
Laita
liivatelehden kylmään veteen pehmenemään. Sekoita mangososeen joukkoon sokeri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää
liivateliemi mangososeen joukkoon Sekoita mangosose toiseen täytevaahdon
puolikkaaseen ja kaada kakkuvuokaan vadelmatäytteen päälle. Kopauta vuokaa
jälleen pari kertaa pöytää vasten. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään
neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.
Vinkki:
- Ulkomaalaiset
pakastevadelmat täytyy kuumentaa ennen käyttämistä. Lisää vadelmien
joukkoon 1/2 dl vettä ja keitä kattilassa kahden minuutin ajan.
-
Täytteiden järjestyksellä ei ole väliä. Jos haluat mieluummin vaaleanpunaisen
kakun, tee ensin mangotäyte ja sen päälle vadelmatäyte.
- Voit
tehdä kakusta myös pelkän mango- tai vadelmakakun tuplaamalla haluamasi
täytteen ainekset.
- Isomman kakun saat, kun käytät 26 cm kokoista vuokaa ja tuplaat kaikki ainekset.
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Kommentit
Lähetä kommentti